Как се променя работата на колекторските фирми в условията на

...
Как се променя работата на колекторските фирми в условията на
Коментари Харесай

Колекторските фирми искат закон и регистър за дейността им

Как се трансформира работата на колекторските компании в изискванията на пандемия и по какъв начин в сектора гледат на желанията за законодателни начинания, които да вкарат по-строг надзор? Темата в " Денят стартира " разяснява Здравко Иванов, представител на колекторско сдружение. Мога да кажа, че даже в интервал на пандемия ние се опитваме да влизаме в явен и прецизен разговор с нашите клиенти и да намираме решение, опитваме се да реализираме съглашение за изплащането на задълженията, които са търпими за всеки един консуматор, съобщи Иванов.



Той изясни, че знае за неприятни практики в събираемостта на отговорностите и че не може да дефинира тези компании като колекторски сдружения, тъй като те нямат нищо общо с техния бизнес.

Относно законопроекта считаме, че той е необходим, защото тази активност има отношение към доста български жители. Така че по отношение на регулацията на тази активност ние сме изрично за, тъй като за той би оказал помощ на потребителите, само че и на самите колекторски сдружения. Ние желаеме да бъде сложена ясна граница сред същинските европейски ръководства за взимане и сдружения, които си служат с способи, които нямат нищо общо с методите, по които работят същинските колекторски сдружения, съобщи Иванов.

Той сподели също, че поддържа предлагането да се сътвори указател на колекторските компании и режим по който сдруженията да бъдат вписвани и регистрирани.

Дружествата които имат устойчива визия за бизнеса не могат да си разрешат да не дават публична информация за задълженията на потребителите, коменитра още той. Затова желаеме прецизен и явен закон, който да редуцира сходни нелоялни практики, добави Здравко Иванов.

Трябва да има обособен закон и нашите оферти са свързани с правния статус на тези сдружения и методите, по които те работят. Искаме да се сложи ясна граница сред законните колекторски сдружения и тези, които си мислят, че са такива, само че нямат нищо общо с този бизнес акцентира Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР