Как се промени традиционното банкиране? Бъдещето на банките включва дигитализация ...

Как се промени традиционното банкиране? Бъдещето на банките включва дигитализация

Как се промени традиционното банкиране?

Как се промени обичайното банкиране? Бъдещето на банките включва цифровизация и роботи в клоновете, само че човешкият фактор остава незаместим, твърди Афродита МилановаПрепоръчай (0)

Банките към този момент са дейната страна при привличането и обслужването на клиенти, а все по-голяма част от ежедневните банкови интервенции минават през цифрови канали. Това са двете съществени промени в обичайното банкиране, сподели пред Bloomberg TV Bulgaria Афродита Миланова, шеф на клон на "ПроКредит ".

Според Миланова се ускорява ползата към банкиране през електронни канали, като тази наклонност е повлияна от желанието на клиентите да спестят време, без да се прави компромис с качеството.

Миланова даде за образец и по какъв начин при разпределяне на жилищен кредит сега консултантите на банката към този момент могат да предложат самостоятелни, а не общоприети решения след срещи с клиентите и задълбочено запознаване със договорката.

Бъдещето на обичайното банкиране може да включва повече цифровизация и роботи в клоновете, само че човешкият фактор няма да се промени, счита Миланова.

"Клиентите ще продължат да търсят в лицето на банката човек, с който могат да се срещнат, да поговорят, да получат консултация. Това ще е добавената стойност и повода клиент да избере банка ", разяснява Миланова.

Целия диалог може да гледате във видеото на уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria .

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg