Как се правят чудеса разказа в парламента депутатът Георги Марков,

...
Как се правят чудеса разказа в парламента депутатът Георги Марков,
Коментари Харесай

Феноменът Виктор Орбан събра в парламента представители на всички политически сили

Как се вършат чудеса описа в Народното събрание депутатът Георги Марков, представяйки книгата " Феноменът Виктор Орбан ", описваща политическата активност на днешния маджарски министър председател от 1989 година до 20 август 2019 година Впечатляващите стопански индикатори, обществени придобивки, спортна инфраструктура и туристически атракции, миграционната политика в Унгария са единствено част от достиженията на Орбан, които маркира създателят.
За ходовете на Орбан и приложимвостта им тук, Марков е безапелационен: „ Всичките са образец за подражателство, само че не са изпълними в България “, а обяснението му е: „ Защото сме на Балканите и постоянно ще сме обратно “.
„ Орбан има стопанска система, която е самостоятелна, само че ние сме подвластни от евро-фондовете “, означи още Марков.


Поводът
Представянето на книгата в Народното събрание е във връзка 30-ата годишнина от формалното отваряне на границата на Унгария с Австрия. „ Българският парламент е може би единственият в Европа, който отбелязва трийсетгодишнината от рухването на първата тухла от Берлинската стена, която се навърши през вчерашния ден. Това беше 11 септември, когато Унгария необятно отвори границата си, хиляди източногерманци с трабанти, с деца, с писъци и наслада минаха желязната завеса, където ги чакаха техните родственици от Западна Германия “, описа Георги Марков.
Историята
Думите, че „ първата тухла на Берлинската стена падна в Унгария “ са на великия обединител на Германия Хелмут Кол от октомври 1990 година “, напомни Марков. „ Това горещо лято се чу доста мощно един глас и този глас беше на един млад студент с брадичка, който има куража да каже: „ Ние младите унгарци сме за свободни избори, за народен суверенитет. Съветските танкове да изоставен страната “, продължи Марков и заключи изрично, че Орбан воин. „ Изискваше се огромна храброст да призове руските танкове да изоставен, а те бяха там. Гаранции, че няма да се повтори 1956 година нямаше, макар, че Горбачов беше давал уверения, че няма да се намеси “, добави депутатът.
В книгата си Марков разказва политическия път на Орбан от млад политик до управителния зам.-председателски пост в ЕНП, на който е 10 години. „ Считам, че е феноменално да участваш в дисидентските години и в антикомунистическото придвижване 1988 – 1989 година и 30 години по-късно да си непрестанно избиран за депутат – тъкмо 8 пъти. Унгарците са политически постоянна страна, не са имали предварителни избори и 4 пъти министър ръководител е Орбан. Той е най-младият министър председател на Унгария 1998 – 2002 г; след това с извънредно самообладание е 8 години в съпротива и още веднъж идва на власт и три пъти го избират за министър ръководител с две трети “, посочи Марков, аргументирайки избора на заглавие за книгата.
Миграцията
Орбан направи доста точна преценка в 2015 година за мигрантската рецесия - той сподели: “Това е троянския кон на тероризма “ и отхвърли да приема мигранти, издигна ограда, уточни Марков. Той описа, че когато питали Орбан за оградата, дал отговор: “…Ние мислехме, че Западна Европа е нашето избавление, в този момент мислим, че ние - висшеградците сме спасението на Европа “. Орбан отхвърли квоти и съобщи: „ Унгария е нашият дом. С кого ще живеем е наше свещено право. Ние не ги ненавиждаме тези хора, само че те не подлежат на интеграция, тъй като са непознати на нашия морал, обичай, просвета и език “, означи депутатът. Той показа, че този август гледал по унгарската телевизия потресаващи фрагменти. „ С меч да колиш хора в града на Мерцедес Щутгард, да бутнеш дете пред очите на майката под влака, с шиш да трепеш в Лион – това в Унгария не може да се случи и по тази причина растежът на туристите в Унгария, по данни на най-голямата туристическа организация във Англия, от 2009 до 2019 е 87% пред Сеул “, разяснява Марков.
Икономиката
Как по този начин съкрушена Унгария, на ръба на гръцкия вид, за предходната година има 110 милиарда износ; по какъв начин стана по този начин, че откри 800 000 работни места, че има най- ниската инфлация в Европа – 3.3%, и стопански напредък - двойно по-голям от този в Европейски Съюз? Обяснението, съгласно георги Марков е в политиката на Орбан да отвори стопанската система на Изток.
„ В 2009 година Орбан сподели, че отваря Унгария на Изток и стана по този начин, че 9 години е любим не на какъв да е, а на президента на Китай господин Си. Г-н Си го сочи и споделя: „ Това е нашият представител за Централна Европа “, посочи Марков. Той показа, че бил екскурзовод в Будапеща на сътрудници депутати - „ разведох ги из Будапеща - гледат китайска банка, китайски туристически офис за Централна Европа, гледат на летището четири път и седмично аероплан до Шанхай, четири пъти седмично самолети от Пекин “.
Орбан затопли връзките с Русия и наводни съветския пазар, без всевъзможни предразсъдъци след 2010, макар доста неприятните връзки с Русия през първия мандат и заля Русия с медикаменти, консерви, виновност, ябълки, означи още Марков.
Впечатляваща обществена политика
„ В 2012 година Орбан смъкна цените на тока, газа, водата и другите консумативи с 25%. Той не е популист. Той направи това, което даде обещание с крилатата фраза: “ Монополите ще се преценяват с Унгария, а не Унгария с монополите. Унгария няма началник “, уточни Марков.
" Орбан организира следната политика: Нашата страна няма да е суверенна, в случай че 50 +1 от банките, 50+1 от медиите и 50+1 от енергетиката не са маджарски. Не държавни, само че в маджарски ръце “, уточни Марков и добави, че това към този момент е реалност в Унгария.
Той посочи друга крилата фраза на Орбан:„ Свърши ерата на банките “ и описа по какъв начин със закон е задължил банките да предоговорят потребителски заеми. „ Банките, които бяха залепили 300 000 маджарски фамилии със швейцарски франкове и с дребни буквички пишеше, че всичко е за сметка на потребителя - на индивида, който е взел заема, Орбан ги накара да трансформират изискванията. Каза:„ Правото изисква правдивост. Ще предоговорите договорите “ и избави горе долу 1 милион унгарци “, уточни Марков.
Миграцията
В 2016 година Орбан разгласи, че на Унгария й трябват маджарски деца, а не мигранти. Унгария няма да си взема решение с мигранти демографската рецесия, напомни Марков и изреди какви придобивки се вкарват в Унгария:
Майката – 6-годишен заплатен отпуск;
Финансови помощи за градеж и реорганизация на жилище в евро, според от квадратурата и броя на децата;
33 000 евро е подаръкът за трето дете.
Разбира се би трябвало родителите да се обезпечават.
От 1 юли тази година Орбан извърши предизборното заричане - внесе огромни 7-местни коли за многодетните фамилии. Накупиха 18 000 коли за един месец, страната оказва помощ с 8 000 евро;
Хранят се гратис децата и гратис получават към този момент учебници в детските градини.
„ Приятелите на спорта ще се объркан какво е издигнато за тези 9 години – 800 милиарда евро за нови игрища “, уточни още Марков и свърза построените плувни басейни с огромния приток на туристи. „ 4, 5 милиона туристи единствено предходната година са минали единствено на баня в унгарската столица тъй като е сигурна красива, има какво да се хапне, какво да се пийне “, добави депутатът.
Конфилктите
В книгата си Марков обръща внимание на спора със Сорос - по какъв начин се стига до там да го изгонят от Унгария с думите: „ Ти си по-голяма опасност за нашата страна от Турската империя и руските войски “, заяви още създателят. Той добави, че отделя внимание и на спора с ЕНП и последните евроизбори. „ Орбан направи най-хубавия резултат на евроизборите в Европа – 53%. Игра извънредно значима роля и се появи като огромен посланик “, разяснява Марков.
Любопитни обстоятелства
„ Че Орбан е с 5 деца, може би знаете, само че това, което не знаете, е че всичките му съратници по институциите са многодетни “, заяви още Марков и посочи, че унгарският президент има 4 деца, ръководителят на Народното събрание – 3 и че две министърки от кабинета на Орбан са по 3 деца, една – с четири.
Героят на книгата
Орбан по думите на Марков наподобява като деспот, има корав темперамент, само че е корпоративен състезател. Той посочи, че другари на Орбан, с които основали партията ФИДЕС са на най-важните позиции в ръководството на страната. „ Дали се обичат както в 1988 не знам, само че в никакъв случай не се скараха, в никакъв случай не се разцепиха ", сподели той и акцентира, че Орбан доста държи на приятелите си. „ Това го сподели и в този момент, когато Салвини се измъкна от държавното управление преднамерено, с цел да пристигна след време на бял кон. Написа му написа писмо – „ Скъпи приятелю, ние сме братя по оръжие. Какво ще стане в италианския политически живот е работа на италианците, само че ти за нас ще останеш първият западноевропейски водач, защитил християнството и спрял мигрантите по море “, добави Марков.
Има доста метаморфози в политическия път Орбан – от млад либерал като студент до неприкрит реакционер и християндемократ в този момент, означи създателят. „ В 2014 Орбан почувства, че неолибералният модел си отива и разгласи: „ Ние се отхвърляме от неолибералната народна власт. Ще вършим християндемокрация, т.е. суверенитет; национална идентичност; етническа еднородност “ и няма джендъри и такива дивотии в Унгария. Той е визионер “, заключи Марков.
На премиерата създателят получи специфични поздравления от ръководителя на праламента Цвета Караянчева, представители на всичкиолитически сили и някогашни конституционни съдии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР