Как се прави голям фестивал по време на пандемия? В

...
Как се прави голям фестивал по време на пандемия? В
Коментари Харесай

Световни имена на оперната сцена се включват в тазгодишното издаание на "Opera Open"

Как се прави огромен фестивал по време на пандемия? В Пловдив имат отговор на този въпрос, тъй като програмата на новото издание на летния фестивал " Опера Оупън " е подготвена. Артистите ще употребяват опита от предходната година, с цел да понижат нездравословните резултати от здравната рецесия.

Тази година фестивалът " Опера Оупън " още веднъж притегля международни имена. Но сигурно пандемията ще се отрази както на количеството, по този начин и на типа на публиката.

" Тази година ще бъде по-редуцирана интернационалната аудитория ", съобщи Диан Чобанов, музикален шеф на Държавна опера-Пловдив.

Заради това екипът на операта разчита на технологиите и приготвя специфична стратегия.

" Опера оупън " онлайн. Това е поклон към всички, които няма да могат да дойдат отвън Пловдив и за наша аудитория, която в последните пет години идваше от чужбина на оперен туризъм ", съобщи доцент Нина Найденова, шеф на Държавна опера-Пловдив.

Четири премиерни оперни спектакъла ще има в границите на фестивала, те ще имат онлайн лъчение за целия свят. От друга страна пандемията има и благотворно въздействие съкращаването на уговорките на доста актьори, прави допустимо присъединяване им в летния фестивал навън.

" Солисти, които нормално са с цялостен календар 3-4-5 години напред, в този момент на оферти в последния миг реагират с „ да ", сподели Диан Чобанов.

Така на фестивала ще гостуват още веднъж международни артисти като Хосе Кура и Карлос Алмагер, диригентите Якопо Сипари ди Пескасероли и Павел Балев, режисьорът Урсула Хорнер, българските солисти с интернационална популярност Красимира Стоянова и Кирил Манолов. Откриването ще бъде на нетрадиционно място на върха на рид „ Бунарджика ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР