Как се печелят милиони с основна професия депутат? По принцип

...
Как се печелят милиони с основна професия депутат? По принцип
Коментари Харесай

Дневник-размечтал се - за милионите на Пеевски

Как се печелят милиони с съществена специалност " народен представител "? По принцип на този въпрос отговор би трябвало да дадат Национална агенция за приходите, вероятно ДАНС. Те обаче не дават отговор – строго секретно е. И тъй като би трябвало, пък и по закон. А и ние знаем отговора - уверени сме и вие. Все отново остават (не)обоснованите догатки. Поне те, както и вярата, че светът е оживял, тъй като се е смял. Нищо, че ние сме в един различен свят.
Преди обаче да се гмурнем в теоремите на стъкмистиката, дано се обърнем към класиците. За всичките си милиони ще ти опиша, единствено за първия не ме питай от кое място е – споделил го е сякаш Рокфелер, само че КОЙ знае. Има мъдрост в тези думи – по тази причина да използван тази аксиома в Теоремата за парите на Пеевски и да почваме с уравненията.
1. Събрал е от закуски. Каноничен метод, даващ сигурен късмет за триумф – отново по Рокфелер. Мнозина други са го ползвали, само че като погледна господин Пеевски, почва да ме обгръща леко подозрение дали да диря отговора навръх хранителната писта. Мирише по-скоро на повреждане на статистиката, изкована от мнозина - " през днешния ден не изядох една ябълка, продадох я и завоювах 1 $, с който купих две ябълки... ".
2. Като стана въпрос за ябълките, да минем напряко към края на приказката – и на третия ден умря чичо ми, който ми остави 1 млн. $. Напълно допустимо - чичовци по принцип постоянно има по доста! При Пеевски дори не е доста ясно какъв брой, тъй като и за татко му не се знае доста - всевъзможни митове вървят кой е той. Официално татко на Пеевски е Славчо Кънчев Пеевски, който пред предаването " ДикOFF " разгласи, че синът му " злоупотребил " с 10 000 $. Страхотен татко е Славчо - подал е сигнали в прокуратурата против сина си за укрити налози. То където четири нули, там и повече, само че Национална агенция за приходите и ДАНС да кажат! Я да чуем - хм, още си мълчат, какво ли в устата държат...

3. Трети вид - събирал е кутии с цигари. Не " от ", " с ". Сигурно доста е събрал, че да стигне за 37 млн. лв. дял. Няма да е казус - нали самичък министър председателят Бойко Борисов сподели през април, че " се обръщат кофи за отпадък и се броят в нея кутиите от цигари с бандерол и кутиите без бандерол. Това са черните пари, които непосредствено идват. Не от приходи в бюджета, а непосредствено отиват някъде ". Защо не Пеевски да е намерил по какъв начин да събира цялостни кутии с цигари - патент един тип, комерсиална загадка, за многзнайковците, дето ще се усъмнят!
4. Спечелил е от тото! Много обратно го поставям този вид, а не заслужава. Все отново я какъв брой богаташи се появяват по малкия екран по този начин, да се похвалят в рекламната пауза. С триене - към напредък!
5. С безотчетни депутатски пари. Чак тази година взеха някои сътрудници на Пеевски да споделят какъв брой са. За милиони чак мъчно се събират от раз, само че пък и той не е баш от тази година народен представител. Възможно е - нали сме в паралелна галактика, тук законите на математиката не важат! То, като се замисля, никакви закони не важат.
6. Откраднал е нещо. Или неща. Много. Това, обаче, е светотатство - невероятно. Твърдо имам вяра на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев и думите му: " Делян Пеевски е или най-проверяваният и най-чистият човек в страната, или има доста положителни юристи и счетоводители ". Даже махаме това " или-или ", оставяме единствено първата част: " Делян Пеевски е най-проверяваният и най-чистият човек в страната ". Дали да не се огледам това единствено да не е към този момент неведнъж повторено заглавие в едни медии?
7. Продавал е вестници. Отдавна си призна, че това е фамилен бизнес. Малко обаче по-трудно се връзва - да кара колело заран да разнася вестниците... де да знам, не си го представям някак, нещо не както би трябвало има във фигурата му, с цел да е станало по този начин. Като тази работа със закуските е - няма значение дали банички или ябълки. Защото хубавите ябълки е казано КОЙ ги яде, а нищо не се загатва за търговийка.
И по този начин като виждам, отговорът от всичко това може да е един - завиждаме му! В множествено число го споделям, тъй като доста добре ви знам, воайори виртуални! Марш в този момент да измиете чиниите или да приберете прането, че пристигна време за сериала!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР