Как по света се борят с футболното хулиганство? Родината на

...
Как по света се борят с футболното хулиганство? Родината на
Коментари Харесай

Как Англия се справя с футболното хулиганство?

Как по света се борят с футболното безчинство? Родината на този спорт Англия предлага добър образец за работа по казуса.

От Русия до Южна Африка, от Мексико до Хонконг - футболното безчинство е проблем в една или друга степен съвсем на всички места. Без оглед на културно развиване, стандарт на живот и форма на държавно ръководство. Прикритието на тълпата на всички места притегля във футболните агитки маргинални, противообществено настроени детайли и им обезпечава безотговорност.

 Подготвят нов закон за футболното безчинство Подготвят нов закон за футболното безчинство
Футболното безчинство и експанзията по стадионите още веднъж са във фокуса на институциите. Депутати, Министерство на вътрешните работи, Министерството на спорта и Футболният съюз диря...

Извеждане от анонимност! Това е един от значителните акценти на ограниченията, взети в Англия след десетилетия на принуждение и отрицателни прояви, получили своята кулминационна точка в нещастията на 80-те Хейзъл и Хилсбъро. За да се следи деликатно кой тъкмо влиза на стадиона, се конфигурират се камери за наблюдаване на всяка основна точка, слагат се турникети на входовете с електронна система на отчитане, позволяват се почитатели единствено на седящи места на стадиона при номериране на седалките.
 © Българска телеграфна агенция  В „ Още от деня “: Има ли решение против експанзията на агитките по стадионите? В „ Още от деня “: Има ли решение против експанзията на агитките по стадионите?
В студиото на „ Още от деня “ гостуваха ръководителят на етичната комисия в БФС и някогашен шеф на Националната полиция ген. Васил Василев и някогашният началник...

Контролът е улеснен от това, че множеството последователи имат поименни сезонни карти. Държавата подкрепя процеса с поредност от законодателни промени - регламентира се ролята на стюардите и се влага доста в тяхната подготовка, а също и с огромна стратегия за реновиране на стадионите - построени и главно ремонтирани са 30 уреди и над 200 трибуни. И до през днешния ден полиция, футболни органи, клубове и организации на почитателите не престават да работят в непрестанно тясно съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР