Как пък един не написа, че преди бугарската фашистичка окупация

...
Как пък един не написа, че преди бугарската фашистичка окупация
Коментари Харесай

Георгиевски: Как пък един не каза, че Македония е била 23 години под сръбска окупация |

Как пък един не написа, че преди " бугарската фашистичка окупация " имаше 23 години сръбска окупация в Югославия - тъмницата на народите. При която ние бяхме " Вардарска бановина ", бяхме " южносърбиянци ", съобщи някогашният македонски министър председател Любчо Георгиевски.

Провокиран от полемиките към противоречивия термин " български фашистки окупатор ", които се водят и в Скопие, и в София, Георгиевски записа лекция от час и половина, отдадена на тематиката " Македония във Втората международна война ".

Ако по този начин ще се лепят етнически с идеологически етикети, без подозрение на българския народ може доста повече да му се залепи етикета, че е комунистически надъхан, в сравнение с фашистки. Ние забравяме, че сред двете международни войни Българска комунистическа партия е една от най-радикалните и най-активните комунистически партии. През 1923 година Българска комунистическа партия провежда комунистическо въстание. През 1925 година в България е изработен най-големият комунистически атентат - в църквата " Света Неделя ". А да не забравяме и че измежду основните водачи на Коминтерна над 20 години са двама български комунисти - Васил Коларов и Георги Димитров, каза Любчо Георгиевски.

Същевременно той подчертава, че в наши дни надали има страна в света, на която да се лепят етикети, че е фашистка: " Навсякъде етническата съставния елемент на фашизма се оставя настрани. Например, във Франция - когато става дума за експанзията на Германия, се приказва за хитлеровите фашисти, не се използва думата германци. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР