Как НЕправителствена организация реди правителство В нашата страна има една неправителствена

...
Как НЕправителствена организация реди правителство
В нашата страна има една неправителствена
Коментари Харесай

Зеленият октопод не е мит, а реалност

Как НЕправителствена организация реди държавно управление

В нашата страна има една неправителствена организация, която към този момент стана държавна. Това е екокоалицията „ За да остане природа в България “.

Нейните деятели сега редят структурата и състава на Министерски съвет. Преди време я кръстиха Зеленият октопод. И тя изцяло към този момент дава отговор на прякора си.

Кои са нейните функционери и какви са в този момент?

Борислав Сандов

Без нито един ден действителен трудов стаж, представител на няколко Неправителствени организации. С партийна кариера, като съпредседател на Зелено придвижване и Демократична България. Кандидат за вицепремиер и министър на екологията. Ярък образец за цялостната симбиоза сред Неправителствени организации, партийна и административна власт.

Александър Дунчев

Член на обединението „ За да остане природа в България “. Години наред претендент за народен представител от Зелено придвижване, само че влезе в новото 47 Народно събрание от „ Продължаваме промяната “. Понастоящем и народен представител и шеф на Агенцията по горите. Още един образец за слепване на гражданският бранш с властта.

Тома Белев

Най-известният участник в обединението „ За да остане природа в България “. Неизменен претендент за народен представител на всички избори от 2009 година до момента. В последните години издиган от Демократична България. Общински консултант от „ Демократична България “ в Столичният съвет.

Владислав Панев

Съпредседател на Зелено придвижване и Демократична България. Представя се за природозащитник и цивилен деятел. Депутат от 45-то,46-то и сегашното 47-о Народно заседание. Според оповестената му имотна декларация е най-богатият народен представител в Народно събрание. По състоятелен и от Делян Пеевски.

Албена Симеонова

Председател на Неправителствени организации "Фондация за околна среда и земеделие. Функционер на Зелено придвижване. Депутат от Демократична България в 45-то и 46-то Народно заседание. Разследвана от Европейският прокурор Лаура Кьовеши за машинация с над 7 млн. евро.

Любомир Попйорданов

Асоциация за различен туризъм. Член на „ За да остане природа в България “. Непрекъснат участник в листите за депутати от Зелено придвижване. На последните избори мина към „ Продължаваме промяната “.

Тези лица и още няколко сходни на тях са завладяли „ Демократична България “ и дефинират по какъв начин да наподобява и работи Министерски съвет, както и коя партия, какви постове да заеме.

Сливането на гражданският бранш с партийната, държавна и общинска власт е един от факторите за основаване на олигархични структури и връзки. Това е и хранителната среда за разгръщане на корупцията, изключително в областта на публичните поръчки от региона на екологията.

Изброените персони ще ръководят Министерство на околната среда и водите, където ще се разпределят над 3 милиарда евро по стратегии. Затова е неистовият напън и битка за постове. Апетитът на човеци, като Сандов е голям. Освен министър желае и да е вицепремиер. Тоест да управлява самичък себе си. И наред с обстоятелството, че зам.-министрите ще се назначават единствено от партията, която ръководи във ведомството ще стане ужасно. Не феодализъм а рабски връзки. А по какъв начин ще се вършат поръчките и на кои хора ще се раздават парите следва да забележим.

Емилиян Кънчев

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР