Как можем да получим Европейски цифров COVID-сертификат, който се признава

...
Как можем да получим Европейски цифров COVID-сертификат, който се признава
Коментари Харесай

Ето как можем да получим зелен ковид сертификат

Как можем да получим Европейски дигитален COVID-сертификат, който се признава за „ зелен документ “ за вход в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и развлечение, фитнес и спортни зали и други?

Има три типа Европейски дигитален COVID-сертификат, изясняват от Министерство на здравеопазването:
- За имунизация против COVID-19
- За преболедуване на COVID-19, потвърдено с ПСР-тест
- За негативен резултат от извършено проучване с ПСР-тест или с антигенен тест

Европейски дигитален COVID-сертификат за имунизация можете да получите от имунизационния пункт, в който е приложена имунизацията или от общопрактикуващия доктор, който Ви е имунизирал. Сертификатът може да бъде изтеглен от Националната здравно-информационна система (). Този документ не е стеснен със период на годност.

Европейски дигитален COVID-сертификат за преболедуване получават жителите, които имат документ, удостоверяващ, че лицето е прекарало COVID-19, доказано с ПСР-тест.

Европейски дигитален COVID-сертификат за негативен резултат от тест се издава от лабораторията, която е направила проучването. Това може да бъде независима лаборатория, такава към лечебно заведение или към диагностично-консултативен център. Списък на лабораториите, които издават Европейски дигитален COVID-сертификат за проучване е оповестен на страницата на НЗИС.

Приложението за инспекция на документите е Коронавирус CHECK BG. То може да бъде изтеглено на адрес:

Министерството на здравеопазването обръща внимание, че за избрани цели е планувана опция за издаване на подобен на цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз за преболедуване документ на база бърз антигенен тест. Документът би трябвало да съдържа имената на лицето, дата на раждане, дата на позитивния резултат от извършен бърз антигенен тест (Positive), данни за лечебното заведение, направило проучването.

Обръщаме внимание, че за „ зелен документ “ се признават и посочените в Заповед №РД-01-733/ 27.08.2021 година аналогични документи за имунизация, за проучване и за преболедуване (доказано с ПСР или с антигенен тест) за лица, имунизирани, преболедували или изследвани отвън страната.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР