Как мачка, напук на всякакви закони, прокуратурата у нас –

...
Как мачка, напук на всякакви закони, прокуратурата у нас –
Коментари Харесай

Как прокуратурата прегази не 1 закон, за да ме опозори - slava.bg

Как мачка, на инат на всевъзможни закони, прокуратурата у нас – описвам от първо лице, само число. Ще научите история за умишлено и евентуално авансово оскверняване на човек по несъществуващи аргументи. Утре за всеки могат да измислят нещо – иди докажи, че не си блъснал дете на пешеходна пътека в софийския полумрак, откакто първо те упреква прокуратурата, след това подписваш, че повече по този начин няма да правиш. Четете защо иде тирада в конкретика:
В сряда, 4 август, в 14,25 ч., получих телефонно позвъняване по мобилния телефон от чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи на име Андон Шикренов. Той ми изясни, че би трябвало да мина през дирекцията, защото имало подаден сигнал против мен от някой си Кристиян Недев. Обясних му, че такова лице не познавам, както и че има законов ред по приканване, който той не съблюдава. Въпреки последното, от почитание към институцията, отидох в Столична дирекция на вътрешните работи в 10 часа в петък, 6 август и бях признат от контрольор Шикренов. Като мотив за привикването ми в Столична дирекция на вътрешните работи ми беше показана „ жалба”, подадена в СРП с вх. № 25152 от 14.06.2021 година против мен от лицето Кристиян Красимиров Недев, който не познавам.
Веднага ми направи усещане, че макар че е датирана към 14 юни 2021 година, на неща, които в никакъв случай не са се случвали, не е представена никаква конкретика. Липсва преди всичко дата на „ случките”, а е посочено в „ началото на месеца”. Ако бяха минали години, това може би би се приело за обикновено, само че става въпрос за броени дни. Вероятно формулировката е определена заради напълно основателното терзание, че още това би обрекло на неуспех клеветите против мен, при положение, че на дадена измислена категорично упомената дата не съм бил в София или в България.
По метода на изписването на числата на датата и по подписа на лицето под „ жалбата” проличава, че то е изцяло необразовано или полуграмотно и е учудващо по какъв начин би могло да е

създател на относително обичайно написания текст от 3 компактно попълнени страници без неточности – за последното подсигурявам като публицист и редактор с 30 година стаж.
В жалбата попадат само обществено известни за мен съответни обстоятелства като иманата ми и адреса на редакцията на вестника, на който съм създател.
В тази връзка, както прокурорът от Софийската районна прокуратура, по този начин и служителят на Столична дирекция на вътрешните работи можеха да ревизират елементарно, бързо и без особени старания събитията и да се уверят, че няма проблем, преди да ме занимават с елементарно доказуемата клюка и набедяване. Законът ги и ЗАДЪЛЖАВА да създадат това, преди да викат някого.
Освен че ме ангажираха времево и прочувствено по сигнал, в който липсва каквато и да било конкретика, връчен ми беше и протокол за предизвестие на съображение член 65 ал.1 и ал.2 от ЗМВР за нещо, което не съм правил.
На последващо място, служителят Шикренов при диалога ни още в петък, 6 август, самичък подмятна, че е допустимо въпросната „ жалба” може да е написана, с цел да се употребява в „ жълтите медии”. Попитах го има ли данни за приключване на информация от СРП или от Столична дирекция на вътрешните работи, а служителят Шикренов, чиято брачна половинка е дълготраен прокурор в СРП, изрично отхвърли да е осъществено сходно престъпление.
В тази връзка, не се учудих, когато видях „ жалбата”, отпечатана в уеб страницата bgnovini.net във вторник, 10.08.2021 г, в това число и като клише от самия документ. При обзор на уеб страницата открих и персонално, и моите юристи, че публикацията няма създател, нито в уеб страницата е посочен основен или виновен редактор, липсват данни за притежателя на медията, както и каквито и да било координати за връзка или идентификация на лицата, даващи естрада на клеветни изказвания. Изключителна мистерия е по какъв начин жалбата от твърдeния пострадал като конфиденциален документ от преписката е „ изтекъл” към уеб страницата – по какъв начин и до кого е пратен, кой съответно го е разгласил и така нататък

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР