Как излиза най-евтино да изпратим пари.Банковите такси непрекъснато се повишават

...
Как излиза най-евтино да изпратим пари.Банковите такси непрекъснато се повишават
Коментари Харесай

Как излиза най-евтино да изпратим пари


Как излиза най-евтино да изпратим пари.
Банковите такси непрестанно се покачват през последните години, което принуждава потребителите да търсят други възможности.Изследването на асоциацията показва каква такса ще ни вземат, в случай че желаеме да изпратим 1000 евро до страна в Европейски Съюз или в Съединени американски щати.Данните демонстрират, че някой от фирмите въобще не взимат такса, изключително, в случай че се касае за превод сред две сметки на същата компания.След сравнението на таксите излиза наяве, че най-скъпо предлагана услуга за трансфер на пари е в банка ДСК, Български пощи и Easy pay.Най-изгодни наподобяват услугите на онлайн банките, като за Европейски Съюз – Paysera, а за Съединени американски щати – MoneyGram, показват от Активни консуматори.И поучават да внимаваме, тъй като някои от фирмите не взимат такси за превода, само че уловката е в курса, по който обръщат към щатски долари.

„ Бъдете бдителни, когато превеждате, при положение, че курсът, който те оферират, е доста неблагоприятен.

Българският лев е закрепен по отношение на еврото на стойност 1.95583 лв. за 1.00 евро или 1 лев за 0.51129 евро.

Обърнете внимание какъв е валутният курс на платформата “, споделят от асоциацията.

Те дават информация и какви са другите възможности на банковите услуги, които непрестанно нарастват, като това въздейства директно върху финансовото положение на потребителите.

Основни форми за парични преводи

Търговски банки

Търговските банки дават услуги за трансфер на парични суми.

В актуалното изследване бе употребена извадка от три български банки, като е употребена информация от формалната страница на съответната банка.

Важното, което би трябвало да се означи, макар по-високите такси и бавните прехвърляния, е, че банките са към момента едни от най-сигурните способи за превод на пари.

Пощенски парични преводи

Пощенските парични преводи са опция на изпращане на пари в България и оттатък като такива услуги оферират Еконт, Speedy, Easypay, Български пощи, Western Union, Интайм и други, като техните офиси могат да бъдат открити из страната.

При този вид услуга се изисква физическо изпращане на парите и физическо приемане. Някои от фирмите оферират и онлайн транзакция, само че това спада към параграфа с фирмите за паричен трансфер.

Онлайн банки

Това са банки без физически клон, които ви дават интернационален IBAN, и може да правите огромен набор от същите действия, които и в обичайните банки, като паричен превод в страната или чужбина.

Онлайн банките, които могат да обслужват български жители са Revolut, BunQ, Monese, Wise и други.

Онлайн банките подлежат на лицензионен режим в страната, в която оперират, като следва да се записват в указател на Българска народна банка.

Компании за парични прехвърляния


Следващият тип са фирмите за парични прехвърляния.

Разбира се с развиването на технологии не е нужно да напускате даже комфорта на дома си.

Компаниите като Venmo, Moneygram, Paysera, OpalTransfer, Paysend и други оферират услуги за парични преводи към целия свят и са напълно основани онлайн.

Интересно е, че някои от фирмите оферират да изпратят пари до несъмнено физическо бюро в избраната страна и град, откъдето получателя да изтегли валутата на ръка.

Важно е да се означи, че таксите на тези онлайн компании са относително ниски спрямо обичайните банки, тъй като са профилирани точно в прехвърлянето на пари и имат доста по-ниски разноски от банките.

Paypal е изключение, което не разрешава парите да бъдат изтеглени, а само употребено като разплащателно средство – като дебитна карта.

и според от законите на страната, от която оперират.

Това подсигурява сигурност на потребителите, че няма да бъдат излъгани! Въпреки това бъдете бдителни за съмнителни уеб сайтове и компании, поучават от Активни консуматори.
Други други възможности
Други други възможности за изпращане на пари са новото потомство цифрови портфейли.

За страдание, тази опция за изпращане на пари на Гугъл Pay и неговия съперник Apple Pay се предлага единствено в Съединени американски щати, Индия и Сингапур.

Други портфейли също са налице като Samsung pay, само че към този миг, не се оферират тези услуги на българския пазар.

„ Преди да ползвате някоя от платформите, апелирам вижте източника на информация, от където сме въвели стойностите на цените на фирмите.

Важно е да се запознаете с всички условия, които тези компании оферират. Възможни са промени, както и да бъдете таксувани за приемане на заплащане въпреки това!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР