Как изглежда животът след 15 дни в стъклена клетка? Какви

...
Как изглежда животът след 15 дни в стъклена клетка? Какви
Коментари Харесай

Защо ефектът от стреса влияе на чернодробната функуция?

Как наподобява животът след 15 дни в стъклена клетка? Какви са отраженията върху душeвността и общото здравословно положение след доброволната изолираност на ултрамаратонеца Красимир Георгиев?

Повече за резултатите от медицинските проучвания, оказали въздействие както върху физическото, по този начин и психическото положение на ултрамаратонеца, разяснява в студиото на " Нашият ден “ доктор Весела Петрова от Клиниката по анестезиология и реанимация в УМБАЛ " Александровска ".

" Психичното здраве оказва голям резултат върху физическото положение и изобщо върху лабораторните резултати. Ние проследявахме цялостна кръвна картина с кръвни захари, невроендокринен отговор, т.е. по какъв начин реагират по отношение на напрежението нашите жлези. Както и какво се случва с биохимично равнище “, показва тя.

Предизвикателството, което Красимир Георгиев одобри, е предизвикано от все по-силно задълбочаващата се изолираност на актуалния човек, разследване на голям брой зависимости.

" Кортизолът, който е хормонът на напрежението, беше три пъти над нормата при Краси “, споделя доктор Весела Петрова.

В рамките на опита са били проследявани кръвното налягане и сърдечната периодичност. Финалните заключения са, че е доста значимо да се заобикаля стресът, само че това е прекомерно комплицирано в забързаното всекидневие на всеки. Необходимо е да се спортува, да се храним добре и да се разхождаме измежду природата, добавя доктор Весела Петрова.

Чуйте детайлности в звуковия файл.

По обявата работи: Наталия Маева БНР подкасти: В центъра на системата В центъра на системата Коронавирус ваксините
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР