Как инфлацията ще промени цените по морето това лято? Поморие

...
Как инфлацията ще промени цените по морето това лято? Поморие
Коментари Харесай

120 лв нощувка на човек в ол инклузив хотел по морето това лято

Как инфлацията ще промени цените по морето това лято? Поморие е един от курортите, в които може да се откри както доста скъпа, по този начин и доста евтина отмора. Тук има първокласни хотели от 4 и 5 звезди, през дребни фамилни хотели, до бунгала и квартири по частни домове. Цените на всички места обаче са с до 30 % по-високи спрямо предходната година, описват от bTV.

В първокласен хотел с пакет „ ол инклузив “ междинната цена на човек за нощувка се е повишила от 90 на 120 лв. спрямо предишното лято. Около 50 лв. е цената в хотел за нощувка със закуска.

В квартира, в дребен фамилен хотел или бунгало цената за нощувка е сред 25-30 лв. на човек, с 5 до 10 лв. по-висока спрямо предходната година.
На този декор множеството хотели в Слънчев бряг към този момент са отворени, а до 1 юни съвсем на 100% всички ще работят. Цените са нараснали с до 30% на база продаваните пакети предишното лято. В курортния комплекс обичайно хотелите работят единствено на база „ ол инклузив “.

„ Ще бъде 60 евро нощувка за един човек с потреблението на храни и питиета “, съобщи хотелиерът Пламен Копчев.

Цените на плажните такъми са по 10 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг.
В по-малък курортен град като Поморие, в четиризвезден хотел, към този момент може да заплати единствено за нощувка със закуска на по-ниски цени.

" Миналата година една най-обикновена стая при нас беше 84 лв., в този момент при започване на сезона към този миг към този момент е 94, значи покачването е 10 лв. “, изясни Магдалена Господинова.

В цената влиза закуска и прилагане на спа зона.

Цената е за двойна стая, т.е. по 47 лв. на човек, само че в дейния сезон сумата ще се увеличи още. В Поморие почивката на море може да се съчетае с лечебни процедури с поморийска тиня от солниците.

Още по-изгодно излиза почивката на къмпинг. Цената за малко бунгало е 70 лв. на вечер в дейния сезон, за юни и септември се предлага за 50 лв.. По-големите бунгала за семейство са по 100 лв.. В тях има и кухненски бокс.
" Този къмпинг си има непрекъснатите клиенти, които с години си идват на бунгалата, търсенето на каравани е много огромно, изключително след пандемията този отворен вид туризъм много се избира ", съобщи шефът на къмпинг Зоя Недева.

Място за каравана на първа линия на къмпинг " Смокиня " коства 2500 лв. за този сезон, против 2000 лв. за предишното лято.

Летовниците ще би трябвало да отделят повече средства и за храна. Обяд или вечеря излиза приблизително сред 20 и 30 лв. на човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР