Как и защо административен съд отмени наложена карантина след позитивен

...
Как и защо административен съд отмени наложена карантина след позитивен
Коментари Харесай

Как съд отмени карантина, наложена след тест за COVID-19?

Как и за какво административен съд анулира наложена карантина след положителен тест за Covid-19? Състезателят по джудо Борислав Владов е подложен под карантина след един позитивен и три негативни теста за ковид. Той счита, че позитивният тест е сбъркан и апелира решението на РЗИ да бъде подложен под карантина.

Казуса в " Денят стартира " разясниха юристът му Марияна Митова и самият Борислав.

Става въпрос за по този начин известната процедура по отношение на COVID-19, когато имаме разнообразни PCR проби, първият от които позитивен, да се слагат под карантина лицата, за които е открит позитивен резултат. Всеки човек, изпаднал в сходна обстановка, се бунтува вътрешно, не е склонен и стартира да прави нови проучвания. От юридическа позиция изниква въпросът дали не се нарушават права. Борислав Владов счита, че неговите права са нарушени. Той е бил подложен под карантина след първия позитивен тест, само че следващи негативни, описа юрист Марияна Митова.

Във връзка с негово присъединяване на европейско състезание по джудо в Хърватска той прави проучване в лаборатория, където се открива, че резултатът от първия тест е позитивен. И освен на него. Освен неговия треньор, който е позитивен, е със признаци. Докато Борислав, който е след него и останалите състезатели, са без признаци. Ние имаме подозрение, че неговият тест е бил инфектиран. Лаборантката е взимала по едно и също време на всички проучвания без ръкавици и други защитни материали. И ги е докосвала по лицата, изясни още тя.

Борислав описа, че след първия позитивен тест е имал три негативни. Въпреки това РЗИ го слага под карантина за 14 дни. „ Аз бях изцяло здрав, както и татко ми, който беше контактен с мен “. Според Борислав позитивният тест е сбъркан и по тази причина апелира решението на РЗИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР