Как Германия за посрещне следващата вълна на пандемията, поучавайки се

...
Как Германия за посрещне следващата вълна на пандемията, поучавайки се
Коментари Харесай

Проучване: От пандемията пазят основно маските

Как Германия за посрещне идната вълна на пандемията, поучавайки се от позволените неточности и изследвайки кои ограничения са били ефикасни? На този въпрос през днешния ден отговори публична комисия, формирана от вирусолози, социолози и икономисти.

Докладът им бе показан обществено и в него те се отнасят много сериозно към някои от взиманите през миналите две години ограничения.

Изводът от изследването е, че максимален резултат за предотвратяване от вируса имат маските, само че единствено, в случай че се носят вярно.

Ето какви са и другите заключения от изследването:

Локдаун

Намаляването на физическите контакти води до понижаване на разпространяването на болестта. Ако тя към момента не се е популяризирала всеобщо, мярка като локдаун е ефикасна. Най-голям е резултатът й в началната фаза на затварянето. Колкото по-дълго трае локдаунът, толкоз по-малко хора са подготвени да съблюдават рестриктивните мерки и резултатът мощно понижава.

Проследяване на контактите

И тази мярка е ефикасна единствено при започване на използването на пандемията. За да работи тя, е нужна и по-сериозна цифровизация на данните за инфекциозни болести.

Ваксинационни паспорти

Мярката за допускане на хора на публични места единствено с потвърдена имунизация или преболедуване работи също при започване на използването й. Колкото повече време минава, толкоз повече отслабва отбраната от имунизирането или преболедуването. Освен това тази мярка не е съумяла да убеди скептиците да се имунизират. Препоръчва се при огромни събирания и пандемична конюнктура да се натъртва повече на тестванията.

Затваряне на учебните заведения

Ефектът от затварянето на учебните заведения към момента не е потвърден, защото обработката на тези данни е по-сложна. Една от аргументите е и разновидността на вируса. Докато в първата вълна децата се заразяваха по-рядко, то при вълната от разновидността Омикрон бяха наранени еднообразно деца и възрастни. Затварянето на учебните заведения обаче има доказуем отрицателен резултат върху общото благоволение на децата, по тази причина комисията предлага да се направи по-детайлно проучване на тази мярка.

Маски

Носенето на маски е несъмнено ефикасен инструмент за справяне с пандемията. Те обаче би трябвало да се носят вярно другояче от тях няма огромен смисъл. Препоръката е да се ускори връзката по тази тематика и да се изяснява непрестанно по какъв начин би трябвало да се носи маската, с цел да се избегне разпространение на болестта. Ефективни са медицинските маски, а не маските то плат. Препоръчва се и в бъдеще в затворени пространства с висок риск от болест да е наложително носенето на маски.

Психосоциално влияние на ограниченията

Изследванията от Германия и други страни демонстрират, че пандемията е предизвикала и по-сериозни психическо страдалчество най-много при младежите и дамите. Жените са били натоварени с гледането и обучаването на децата, което е лимитирало опцията им за работа. В същото време часовете неплатен труд на дамите са се удвоили. Препоръката е в бъдеще да се обезпечава задоволително опция за помощ на хора с психическа рецесия, задоволително превантивни ограничения и наложителен най-малък контакт с хора от близкото обграждане, без значение от рестриктивните мерки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР