Как ESG визионерството дава преднина на Mastercard във финтех сектора?

...
Как ESG визионерството дава преднина на Mastercard във финтех сектора?
Коментари Харесай

Глобалните програми на Mastercard се фокусират върху зелената кръвоносна система

Как ESG визионерството дава преднина на Mastercard във финтех бранша? Шест трилиона евро ще бъдат изгубени от европейския Брутният вътрешен продукт до 2070 година заради повишаване на водните равнища и температурите, влошено здраве, загуби в земеделието и туризма (по данни на WWF) - време е за деяние в този момент! От " ерата на корпоративната отговорност и даренията " към " ерата на устойчивостта ", в която компанията е или част от казуса, или част от решението.
През 2022 година Mastercard продължава задачата си в посока неутрални въглеродни излъчвания и подпомагането на сътрудниците във финтех бранша с новаторски концепции за артикули, цифрови решения и просветителни начинания в областта на екологията, обществено виновния бизнес и политиките за стабилно развиване - ESG. Компанията има неповторимата позиция да свързва и включва в цифровата стопанска система разнообразни участници в екосистемата - от банки издатели, през търговци и държавни управления до милиони хора с платежна карта в своя цифров или физически портфейл. Ето за какво Mastercard се готви от дълго време за деня, в който ESG ще влезе в дневния ред на всички и в екосистемата ще потече " зелената кръв " на устойчивия бизнес.

Глобалните стратегии на Mastercard, като да вземем за пример " Лабораторията за устойчиви материали и нововъведения ", която дава утвърждение на екологични решения от ново потомство, подсигуряват лидерски позиции за компанията в експертизата за резистентен бизнес в световния финансов бранш. Локалният резултат е също измежду целите на Mastercard да отговори на регулациите на " Зелената договорка " на Европейски Съюз. Всички са добре пристигнали да споделят положителните практики на Mastercard и да станат наши сътрудници в задачата за по-здрава планета.

Един от най-мащабните планове на Mastercard в България е в партньорство с най-голямата ритейл банка - Банка ДСК. Двете компании дават нова опция на клиентите - да се трансфорат от консуматори в деятели на биоразнообразието на планетата. Дебитната карта Mastercard Wildlife Impact Card включва огромен брой картодържатели и банкови чиновници в просветителна акция с посланието върху всяка дебитна карта със фотография на лемур или африкански слон, което гласи: " Докато тази карта изтече, доста застрашени типове могат да изчезнат. "
Реклама
Mastercard Wildlife е част от ново потомство екосъобразни банкови артикули, създадени и сертифицирани по световни стандарти в лабораторията на Mastercard за устойчиви решения. Tя е създадена от 85.5% рециклирани и рециклируеми материали IDEMIA, един от новаторските снабдители на материали, покрили условията на Mastercard за потвърдено понижаване на въглеродния отпечатък. Програмата, към която банката се причислява, e създадена в партньорство със международната научна организация Conservation International. За всяка издадена карта банката и Mastercard влагат в запазване биоразнообразието на планетата, като подаряват по 1 $ на Conservation International.
Ваня Манова е член на управителния съвет на " Българска финтех асоциация " Ваня Манова, дълготраен началник на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, бе определена за член на управителния съвет на " Българска финтех асoциация " (БФА) от общото заседание на организацията през 2022 година Като представител на софтуерния водач Mastercard и дълготраен сътрудник на основни финтех иноватори на пазара в областта на мобилните портфейли, безконтактните терминали и P2P изпращане на средства по сметка, навлизането на крипто в ежедневните заплащания във физическия свят, решенията за електронна еднаквост и смарт заплащания в градската ежедневна активност Ваня Манова гледа на ролята си в БФА като опция да способства за положителна смяна на всички равнища на екосистемата. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР