Как да спечелим от земята, която притежаваме или сме наследили

...
Как да спечелим от земята, която притежаваме или сме наследили
Коментари Харесай

Печелим от земеделска земя и от километри разстояние

Как да спечелим от земята, която притежаваме или сме наследили без ненужно губене на време и старания? На този въпрос могат да отговорят специалистите от компанията за пазаруване и наемане на аграрни активи „ Агрион”. И то безусловно гратис.

Традиционно през януари имотният пазар на аграрни земи се раздвижва. Една от аргументите е, че много хора търсят по какъв начин да изпълнят фамилния бюджет след коледните и новогодишните празници.

Януари е добър миг да сключите договорка за земята си, защото обичайно в този месец има търсене на земи, само че предлагането е лимитирано, което подвига цените, настояват специалисти по недвижими парцели.

Цените сега са близки до миналогодишните, само че това внезапно може да се промени при отрицателно развиване на пандемията или още една сушава година. Проблемите с напояването на земеделските земи пък занапред ще дават отражение върху изкупната цена.

Продавачите на земя и любопитните да схванат цената й, обичайно вършат това на уеб страницата водача в покупко-продажбите със аграрни земи „ Агрион “, както и на националния телефон 0800 111 66.

„ С безплатните оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. „ Поради големия интерес към нашата безвъзмездна оценка, от тази година разширихме екипа на специалисти, които я вършат. Правим всичко допустимо, с цел да могат притежателите да получат своята оферта в границите на два работни дни “- споделиха от пазарния водач.

Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребява метода на осреднена оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образува цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни съставни елементи.

Една от аргументите за покупко-продажбите със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на притежателите да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени парцели живеят в огромните градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени региони и постоянно парцелите за мотив за яростни правосъдни разногласия сред многочислените наследници. Попадналите в сходна обстановка притежатели съвсем постоянно се възползват от безплатните правни съвещания, които обезпечават опитните адвокати на Агрион.

Проучване сочи, че притежателите желаят да продадат своята земя на компании, които са потвърдили, че могат да се грижат за нея и по тази причина избират най-често „ Агрион “.

„ Агрион “ е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд, занимаващ се с ръководство на аграрни земи. За близо 75 на 100 от притежателите на земи и над половината от арендаторите в страната сдружението е пожеланият сътрудник с цел да подписване на договорка за земеделска земя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР