Kак да направим изучаването на науките, технологиите, инженерството и математиката

...
Kак да направим изучаването на науките, технологиите, инженерството и математиката
Коментари Харесай

Как Европа ще се преодолее недостига на технологични умения?

Kак да създадем проучването на науките, технологиите, инженерството и математиката (STEM) привлекателни за учениците и студентите, изключително за девойките? Как да насърчим търсенето на специалност и кариера в тези области? Това бяха съществени акценти на онлайн конференцията на тематика „ STEM умения: имайте поради разликата! “

"Недостигът на STEM умения е предизвикателство, което би трябвало да преодолеем. Защото се нуждаем от хора с нужните компетентности и експертен опит за намиране на решения за обезпечаване на конкурентоспособност и резистентност на стопанските системи ни. Отбелязах, че макар повишеното търсене на STEM умения, към момента се означават ниски равнища на достижения и интерес в тези области в страните членки. Например, една пета от 15-годишните в Европа среща компликации в региона на науката и математиката. Освен това, девойките и дамите по-рядко се ориентират към специалности в областта на технологиите. За да създадем STEM специалностите по-привлекателни за дамите, би трябвало да разчупим обвързваните с пола стандарти. Ето за какво, продължаваме да прилагаме тактиката, която предизвиках преди 2 години „ Жените в региона на цифровите технологии “. Нуждаем се и от дейности, които приближават науката до жителите, и от учени, които да бъдат в контакт с учениците. Затова възнамерявам нова самодейност на европейско ниво „ Изследователи в учебните заведения “, която ще насърчи учениците към следване и кариера в региона на науката и технологиите ", съобщи по време на форума българският еврокомисар Мария Габриел.

Любопитна самодейност е състезанието за млади учени и премията за дами в региона на нововъведенията. От основаването на премията през 2011 година досега са получени над 740 кандидатури и отличени 25 дами новатори. Необходими са мултидисциплинарни педагогичен подходи, свързващи образованието в региона на науката и технологиите с уменията, изисквани от частния бранш. Това важи изключително за новите технологии.

"Две водещи начинания ще показва през септември. Това са обновеният проект за деяние в региона на цифровото обучение и построяването на европейското просветително пространство. Много е значимо науката да се приближи до жителите. С помощта на медиите можем да откроим новаторските хора, блестящите откриватели и техните хрумвания, които могат да вдъхновят по-младите генерации да се занимават с обучение и кариери в региона на науката, технологиите, инженерството и математиката. С онлайн осведомителната акция #EUWomen4Future представям достиженията на забележителни дами, които могат да бъдат образци за подражателство за другите дами и девойки. Вярвам, че с начинания като Нощта на европейските откриватели, Изследователи в учебните заведения, ние можем да доближим науката до жителите ", сподели още Габриел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР