Как да бъдат издигнати до изкуство специалните акции на тоталитарните

...
Как да бъдат издигнати до изкуство специалните акции на тоталитарните
Коментари Харесай

КГБ: Изкуството на дезинформацията

Как да бъдат издигнати до изкуство специфичните акции на тоталитарните комунистически служби за дезинформация на съперника, наричани на действен език „ дейни мероприятия “, е учил руският Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Държавна сигурност в България.

За това свидетелства документ от архивите на Държавна сигурност, който разгласява онлайн.

Той съставлява лекция за „ Изкуството на планирането, създаването и реализирането на дейни мероприятия “ в превод от съветски език и от 1985 година

Активните мероприятия са интервенции по дезинформация, известни през днешния ден като „ подправени вести “, които тоталитарният комунистически режим употребява от самото основаване на Съюз на съветските социалистически републики.

„ Активните мероприятия са извънредно дейно, само че в това време и доста остро и внимателно оръжие на разузнаването “, се показва с лекцията на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Посочено е, че успеваемостта на Автомагистрала зависи от майсторството на оперативния служащ, който го реализира.

Комитет за Държавна сигурност (на СССР) обаче не пропуща и комунистическата идеология, цитирайки Ленин и неговите постановки за политиката като „ просвета и изкуство “.

„ Един от най-важните съставни елементи от изкуството да се организират Автомагистрала е учението удачно да се употребяват агентурно-оперативните благоприятни условия на разузнаването в интервенциите за въздействие “, се споделя още в лекцията.

 ds-55.jpg

 ds-56.jpg

 ds-57.jpg

 ds-58.jpg

 ds-59.jpg

 ds-6.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР