Кажете сбогом на досадните рекламни банери, появяващи се върху клиповете

...
Кажете сбогом на досадните рекламни банери, появяващи се върху клиповете
Коментари Харесай

YouTube възнамерява да премахне досадните рекламни банери от видеата

Кажете довиждане на досадните рекламни банери, появяващи се върху клиповете в YouTube. От платформата за видеосподеляне оповестиха, че имат намерение да отстранен така наречен „ наслагващи реклами “, които от време на време изскачат в долната част на видеоклиповете, гледани на настолен компютър. От компанията, която е благосъстоятелност на Гугъл, загатват за смяната на страницата си за поддръжка:

„ С цел да се усъвършенства зрителското преживяване и успеваемостта на рекламните формати за настолни и мобилни устройства, от 6 април 2023 година YouTube повече няма да демонстрира наслагващи рекламни банери… “

От YouTube наподобява считат, че услугата към този момент е изчерпала успеваемостта си за генериране на кликвания от заинтригувани консуматори, защото основателите на видеа избират да се възползват от другите рекламни формати. Промяната цели също да понижи безредното изскачане на банери, нямащи нищо общо с ползите на фена или със наличието на клипа.

От друга страна премахването на услугата може да се смята за знак, че от YouTube се готвят да усилят количеството на рекламите или времето за изчакване, преди да се появи бутонът за пропускане. Миналата година от платформата тестваха нов формат на проявление на поредност от пет до 10 рекламни клипа без опция за пропускане върху по-дългите видеа. На страницата за поддръжка е маркирано, че сега в YouTube са налични три други формата, които оферират проявлението на реклами преди или по време на видеоклип.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР