Кафето поскъпна до най-високите стойности от 10 години насам, а

...
Кафето поскъпна до най-високите стойности от 10 години насам, а
Коментари Харесай

Цената на кафето се изкачи до 10-годишен връх

Кафето нарастна до най-високите стойности от 10 години насам, а анализаторите чакат напрежението на пазара да продължи до 2023 година , написа CNBC.

Контрактите за кафе с доставка през декември завършиха комерсиалната сесия в понеделник на цена от 2,34 $ за паунд. В четвъртък фючърсите върху кафето на нюйоркската Междуконтинентална борса доближиха 2,46 $, отбелязвайки най-високата цена от 2011 година насам, когато тя беше 3 $ за паунд.

Междувременно в петък референтната цена на Международната асоциация за кафе беше 2,07 $ за паунд, което е с 85% повече спрямо миналата година.
 Европейски Съюз няма да внася артикули, чието произвеждане унищожава гори
Европейски Съюз няма да внася артикули, чието произвеждане унищожава гори

Може да се стигне до ограничавания на импорта на кафе и какао

" Въпросът е до каква степен тези промени са дълготрайни. Мисля, че би трябвало да се съсредоточим върху това, което се случва в Бразилия тази година - ниски температури, доста бърз интервал на измръзване, който засегна някои от регионите на развъждане на кафе, и интервал на суша. Това сложи реколтата от 2022 година в нестабилно положение ", разяснява Оле Хансен, началник на отдел " Стокови тактики " в Saxo Bank.

Наред с неприятните климатични условия, рестриктивните мерки в доставките в международен мащаб оказват доста влияние върху пазара на кафе, защото производителите и фирмите, които преработват кафето в продукта, който пием, постоянно се намират в разнообразни страни.

Пазарната неустановеност се дължи и на страни експортьорки като и Виетнам, където се следи увеличение на случаите на Covid-19, а това може да засегне производството.
 Следващата ви чаша кафе може да бъде отгледана в лаборатория
Следващата ви чаша кафе може да бъде отгледана в лаборатория

Хората интензивно търсят различни способи за основаване на обичаната напитка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР