Кафето безспорно е сред най-големите изкушения, понякога дори се превръща

...
Кафето безспорно е сред най-големите изкушения, понякога дори се превръща
Коментари Харесай

Полезни и вредни кафе напитки

Кафето несъмнено е измежду най-големите изкушения, от време на време даже се трансформира в опиат. Ароматът му и способността да ни разсънва ни карат постоянно да посягаме към чашата с кофеинова течност. Но от това какво тъкмо има в нея зависи до какъв брой е потребно кафето.

Класика

Чистото дълго кафе е най-здравословният вид. В него наличието на мазнини, калории и захар е сведено до най-малко. Само кафе и вода. Но в действителност малко хора го пият без никакви добавки , които до известна степен разклащат славата на елементарното кафе като ползотворно. А техният избор се оказва най-правилният.

 Снимка 344235

Размерът има значение

Ако сме измежду тези, които не могат да пият чисто кафе, то тогава е добре най-малко да редуцираме размера на дозата . Кафето с мляко, латето или капучиното могат да ни излязат много солено откъм калорична позиция, в случай че си вършим или поръчваме по половин литър. Колкото по-малко количество, толкоз по-малко калории. Има логичност, нали?!

Толкова обичано

Капучиното се подрежда измежду обичаните кафе специалитети. Комбинацията от кофеин, мляко и пухкава пяна е обичана на мнозина. А на специалистите им е мъчно да преценяват тъкмо в коя категория да го сложат - във нездравословните или по-скоро потребните кафе питиета.

 Снимка 344268

Със сигурност капучиното е най-хубавият вид измежду изкусителните кафе питиета и е по-малкото зло от идната вкусотия.

Сладко, само че...

Мокачиното и останалите ароматизирани кафе питиета , за изработката на които се употребяват разнообразни сиропи и още куп сладки добавки, са същинска калорийна бомба. Кофеинът в тази ситуация остава на много назад във времето, а зъбите ни стартират да скърцат от захар.

 Снимка 344270

Да не приказваме и за огромното количество пълномаслено мляко , което съдържат. Въпреки че по никакъв начин не са от най-полезните, в последните години сходни кафе специалитети добиват все по-голяма известност и могат да бъдат поръчани във всевъзможни разновидности, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР