Кадри с хранещи се турски футболисти по време на мач

...
Кадри с хранещи се турски футболисти по време на мач
Коментари Харесай

Заради Рамазанa: Футболист симулира контузия, за да се нахранят съотборниците му

Кадри с хранещи се турски футболисти по време на мач се трансфораха в шлагер в обществените мрежи. На клип, оповестен от beIn Sports, се вижда по какъв начин играчи на втородивизионния " Кечиоренгюджю " от Анкара се възползват от прекъсване на играта в 11-ата минута, сядат на тревата и стартират да се хранят и пият вода.

Забелязват се четирима футболисти, коленичили на терена, до момента в който ядат фурми и банани. Вратарят пък пие вода.

GZT Giresunspor - Ankara Keçiörengücü maçında yaşanan sakatlık ile ezan saati denk gelince, oyuncular maç sırasında oruçlarını açtı.
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR)

Текстът към видеото гласи: " Когато травма по време на мача " Гиресунспор " - " Кечиоренгюджю " съвпадне с апел за молитва, футболистите нарушават постите си ".

До обяд в сряда клипът е бил гледан повече от три милиона пъти в обществените мрежи.

Месецът на постите в мюсюлманския свят – Рамазан, стартира в понеделник. Ежегодният пост отбелязва първото признание на пророка Мохамед и се съблюдава от вярващите по целия свят.

Постите траят сред 29 и 30 дни, според от тълкуванието на лунните етапи от мюсюлманите и имат за цел да приближат хората до Бога посредством самодисциплина и примирение.

По време на месеца на Рамазан, мюсюлманите, спазващи постите, не се хранят и не пият през светлата част на денонощието. Обикновено те хапват преди изгрев слънце, яденето е известно като Сухур, и още един път вечерта при апела за молитва при залез слънце. Това ястие се назовава Ифтар.

И защото футболните срещи са най-вече вечер, играчите демонстрират креативност, когато се постанова да нарушат постите за Ифтар.

През 2018-а, в два другарски мача преди международното състезание в Русия, вратарят на Тунис Муез Ассен два пъти получи травма при започването на Ифтар, позволявайки на съотборниците му да се нахранят и да се напият с вода.

Тогава тунизийски публицист изясни какво се случва с тялото на професионалните спортисти по време на пости.

" До началото на международното състезание Рамазан ще е завършил, само че ще е взел своето от футболистите. Физически е изтощително. Като някой, който пости, мога да ви уверя, че едвам се оправяме с всекидневните си отговорности, а какво остава за интензивни подготвителни стратегии. Почти всички играчи са мюсюлмани и доста от тях са мощно вярващи - молят се пет пъти дневно и така нататък Когато изберат да постят, евентуално го вършат, с цел да изпълнят отговорностите си към Бога и да бъдат " благословени " или " възнаградени " за положителното си държание ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР