Кадри: Нова твПолицията в издирване на футболния фен, който снощи

...
Кадри: Нова твПолицията в издирване на футболния фен, който снощи
Коментари Харесай

Издирват запалянкото, който хвърли бомбичка по полицайка

Кадри: Нова тв

Полицията в търсене на футболния почитател, който нощес хвърли самоделна бомбичка и рани тежко една полицайка. Министерство на вътрешните работи заподозря, че бомбичката съзнателно, а не инцидентно, е била хвърлена по служителите на реда по време на мача „ Левски ”-ЦСКА.

Лекарите извадиха парче стъкло от окото на полицайката. В момента на случая полицайката и сътрудниците й са били зад вратата. Били са тук като запаса, с цел да оказват помощ на сътрудниците си единствено при вълнения и нужда. Мачът е прекосявал относително умерено и нищо не и подсказвало, че ще се стигне до случая, оповестява Нова тв.

В един миг обаче почитател на „ Левски ”, хвърля бомбичка, с която  чупи стъклото и ранява полицайка. Кой е този почитател още не се знае, макар че арестуваните бяха десетки. А до причинителя Министерство на вътрешните работи се надяват да стигнат и посредством записите от видео камерите на стадиона.

Ранената полицайка е на 24. Работи в жандармерията от 6 месеца. За да се откри кой е хвърлил бомбичката, след случая проверяващите са иззели фрагментите от видеокамерите на стадиона. Според Министерство на вътрешните работи футболните почитатели са били тествани на входовете на стадиона. А бомбичката не била открита, тъй като била самоделно направена.

„ Колко са били служителите на реда на терен, съответно не мога да кажа. Но най-малко 1000 ”, съобщи комисар Борис Танев, шеф на дирекция „ Жандармерия ”.

„ На фона на други мероприятия през вчерашния ден публиката не беше толкоз многочислена ”, съобщи контрольор Владимир Русков. На въпрос дали са били буйни, той сподели:

„ Винаги са буйни ”.

И Русков, и сътрудника му Христова били на метри от потърпевшата полицайка сега на случая. 

„ Бях вътре в тунела, не съм видяла от кое място лети бомбата. Помогнахме на колежката, закара се в лечебното заведение ”, съобщи Христова.

Веднага след случая 24-годишната служителка на Министерство на вътрешните работи беше оперирана.

„ Окото няма да бъде изгубено. Точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца ”, съобщи доцент Борислав Кючуков, шеф на Клиниката по очни заболявания, ИСУЛ.

След случая бяха арестувани десетки футболни почитатели. Всички са разпитани и са им взети натривки, резултатите към момента не са подготвени. Фен клубовете на двата тима няма да бъдат санкционирани.

„ Вчера имаше към 20 хиляди души. Заради деянията на пет необуздани фена неконтролируем не може да накараме 20 хиляди души да страдат, само че изрично би трябвало да има реакция ”, съобщи Красен Кралев.

Първата стъпка, която ще се предприеме – националният стадион щял да бъде оборудван напълно със система за надзор на достъпа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР