Кадри: БТВПо интересен начин протече играта на инженер по електроника

...
Кадри: БТВПо интересен начин протече играта на инженер по електроника
Коментари Харесай

Инженер изгърмя жокерите си рекордно рано. После се разигра По интересен начин протече играта на инженер по електроника в „Стани богат“. Той има интересна житейска история, като е живял в Алжир и Тунис. Водещият Михаил Билалов разкри, че Панай

Кадри: БТВ

По забавен метод протече играта на инженер по електроника в „ Стани богат “. Той има забавна житейска история, като е живял в Алжир и Тунис. Водещият Михаил Билалов разкри, че Панайот Кондов е отсъствал от работа единствено три дни за 41-години стаж.



„ Доста неща съм основал. Едно от тях е дигитален плотер за личен компютър – това е една система за начертаване. Устройство, което става, взима си химикалката и стартира да чертае по заложената скица “, разкри той. „ В края на 1963 година в Алжир се бяха освободили тъкмо от френската взаимозависимост. Баща ми отиде и ние с майка ми също тръгнахме с него за там, бях първи клас. Той работеше като проектант, има негови здания там от всевъзможен тип. В Алжир не съм ходил от може би 30-40 години. Сестра ми за последно беше там, тя е инженер. На втората година й споделиха, че й благодарят, само че не могат да обезпечат сигурността й “, описа още Кондов.



Той мина с лекост през стартовите пет въпроса за първа сигурна сума, само че по-късно доста бързо изразходи всичките си жокери. Въпрос №6 бе: „ При кой проток се организира Галиполската интервенция? “ – Босфор, Дарданели, Суец или Коринт. Участникът се ориентира, че става дума за Турция, само че реши да употребява жокер „ 50:50 “. Останаха Дарданелите и Суец, той избра първия вид и това се оказа правилно.



Кондов реши да заключи 1500 лв. като втора сигурна сума. Питането тук бе „ Под какво име е прочут още Антоновден? “ – Бабинден, Поклади, Благовец или Лелинден. „ Мисля, че беше Бабинден, само че все пак ще се подсигуря и ще се обадим на другар “, сподели той, след което избра да звъннат на жена му Бойка Кондова. Инженерът прочете въпроса и отговорите, само че брачната половинка му още веднъж помоли да чуе отговорите и времето изтече без тя да го насочи наникъде. Участникът реши, че няма по какъв начин самичък да даде отговор и „ изгърмя “ и последния си жокер на този въпрос – „ Помощ от публиката “. Тя даде 70 % на Лелинден и това се оказа правилно.



Останал без жокери, само че с втора сигурна сума в джоба, Панайот продължи към осми въпрос за 2000 лв.. „ Кой огромен европейски музей е кръстосан от пешеходна и велоалея? “, попита го Билалов, а четирите разновидността бяха „ Райксмузеум, Амстердам “, „ Лувър, Париж “, „ Ермитаж, Санкт Петербург “ и „ Британски музей, Лондон “. „ Имал съм шанса да съм бил и в четирите музея. Връщахме се постоянно с колата от Алжир, като минавахме през Мароко, Испания, Франция и така нататък Залагам на Райксмузеум “, сподели Кондов и това се оказа правилният отговор.



„ Кой мафиотски необут носи псевдонима „ Лъки “, означаващ „ късметлията “ на британски език? “, бе идващият въпрос, а вариантите бяха „ Салваторе Риина “, „ Матео Месина Денаро “, „ Джон Готи “ и „ Чарлз Лучано “. Инженерът уточни последния вид и по този начин стигна до въпрос за 5000 лв..

„ Между кои две страни се води така наречен Война на уискито, която завършва през 2022 година с разделянето на остров Ханс? “, бе питането, а вероятните отговори бяха „ Япония и Южна Корея “, „ Швеция и Франция “, „ Канада и Дания “ и „ Ирландия и Шотландия “. Участникът реши да се откаже и да си тръгне с 3000 лв.. Извън играта той уточни отговор D, само че в последна сметка се оказа, че правилният е „ Канада и Дания “.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР