Кадри: БТВ: Моряк с много знания ядоса Билалов в Стани

...
Кадри: БТВ: Моряк с много знания ядоса Билалов в Стани
Коментари Харесай

Моряк с много знания ядоса Билалов в Стани богат по БТВ

Кадри: БТВ: Моряк с доста познания ядоса Билалов в Стани богат по БТВ

Доста забавен участник със солидна обща просвета седна на стола на благосъстоянието против Михаил Билалов тази към този момент.

Той обаче не съумя да развие цялостния си капацитет.

Той се споделя Михаил Стоянов, приключил е ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна и е експерт по корабни машини и механизми.

Работил е на няколко от най-големите пътнически кораби в света като е дебаркирал на всички континенти.Той се оправи с лекост с първите пет въпроса за 500 лв., а по-късно инерцията му продължи.
„ Коя от творбите на Стефан Цанев е 4-томна историческа сага? “, бе идващото запитване.
Възможните отговори бяха „ Всички луди ме обичат “, „ Деца на света “, „ Български летописи “ и „ Животът-това са две дами “.Михаил разкри, че точно Стефан Цанев го е запалил по четенето на българска история, с цел да запълни пропуските си. Така уточни „ Български летописи “, което бе вярно.След това той бе запитан „ Кой открива земите на сегашен Мозамбик? “

– Вашку да Гама, Христофор Колумб, Ернан Кортес или Фритьоф Нансен.

Стоянов сподели солидни знания по отношение на Великите географски открития, след което уточни правилния отговор – Вашку да Гама.Осмият въпрос бе „ Кой нанася тежко проваляне на американския военачалник Джордж Къстър в борбата при Литъл Бигхорн през 1876 година? “

Вариантите бяха Англичаните, Индианците, Мексиканците и Конфедералистите.Тук участникът стартира да разсъждава като сподели положителни знания, свързани с историята на американския континент.
Той бързо изключи Англичаните и Конфедералистите и стартира да се двоуми сред другите две благоприятни условия.
Билалов го попита къде съгласно него е Литъл Бигхорн. Морякът реши, че може би е в Южна Калифорния, на границата с Мексико, защото му наподобява на рог на картата.

Така той избра Мексиканците.„ Сигурен ли си? Не искаш ли да се подсигуриш “, го попита Билалов. Адашът му не бе употребявал нито един жокер досега, а това бе осми подред въпрос.

„ Дошъл съм да играя “, безапелационен бе Михаил, само че откакто минаха рекламите чу от водещия, че правилният отговор е Индианците.Самият Билалов не скри яда си, че явно знаещият участник е направил този риск.
„ Яд ме е. Според мен можехме да стигнем доста надалеч, само че прибързахме.
Попитах те – ще се подсигуриш ли малко. Имам очевидци.

Той несъмнено и Джордж Къстър си е споделил какво ще се подсигурява против индианците.

Мишо, скърбя, съименник. приключихме. Попътен вятър. Жалко “, сподели Билалов, а стоящият против него си потегли с едвам 500 лв..Преди него в „ Стани богат “ играта си от през вчерашния ден продължи Кремена Димитрова, която бе дала отговор на първите шест въпроса и имаше три жокера.
Участничката играеше благотворително като желае да направи подаяние на Преображенския манастир.


„ Коя е най-рядката измежду познатите ни кръвни групи? “, я попита Билалов.

Тя вярно уточни „ AB негативна “ в конкуренцията на „ А позитивна “, „ 0 негативна “ и „ В позитивна “.„ Кой от газовете се съдържа в най-малки количества в земната атмосфера? “, бе идващото запитване с вероятни отговори Азот, Кислород, Аргон и Въглероден диоксид.

Димитрова изиска жокер „ 50:50 “ и след неговата интервенция вярно се спря на въглероден диоксид.„ Колко време не престава най-кратката война в историята, Англо-занзибарската, състояла се в края на XIX век? “, я попита по-късно Билалов за сумата от 3000 лв..
Вариантите тук бяха 10 часа, 38 минути, 4 дни и 27 дни.
Участничката се обади на приятелката си Силвия Недкова от София, която я насочи към втория отговор и това бе вярното.След това тя заключи 5000 лв. като втора сигурна сума.

Питането за нея бе „ Остров Фезан принадлежи на две страни и те се редуват в ръководството му през 6 месеца. Кои са тези страни? “

– Русия и Финландия, Съединени американски щати и Аржентина, Франция и Испания или Северна и Южна Корея.Тук Димитрова прикани и третия си жокер – другар в публиката.

До нея застана Димитър Кабаков, който е шеф на плевенския спектакъл.

Той сподели, че знае отговора, тъй като си е купувал като дребен доста атласи и географски карти. След което уточни Франция и Испания и по този начин играта продължи към идващ въпрос.

Той бе за 10 000 лв.:
„ Какво извънредно нещо се раздава на хората към църквите след Великденските служби в Папуа Нова Гвинея? “
– Тютюн и цигари, Гривни от мъниста, Пари или Козе сирене.

Димитрова се спря на Пари, само че правилно се оказа Тютюн и цигари, поради което си потегли с 5000 лв..

„ Това е едно положително начало, само че значимото е хората да чуят за идеята и да се намерят благодатели “, прикани Димитрова на изпроводяк.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg