кадри: bTV, Фейсбук/Бойко БорисовВсички опозиционни сили трябва да действат решително

...
кадри: bTV, Фейсбук/Бойко БорисовВсички опозиционни сили трябва да действат решително
Коментари Харесай

Елена Йончева за Борисов: С терористи преговори не се водят. Той разруши основите на демокрацията

кадри: bTV, Фейсбук/Бойко Борисов

Всички опозиционни сили би трябвало да работят уверено против ръководството на ГЕРБ, защото Бойко Борисов към момента е на власт и разполага с инструментариум за влияние. Прогнозирам, че евентуално министър председателят ще опита всичко, с цел да резервира въздействието си и ще влезе в договаряния с всеки за задачата. С терористи договаряния не се водят. Той унищожи основите на демокрацията. Това съобщи евродепутатката от БСП/ПЕС Елена Йончева.

" Слави Трифонов изигра извънредно ползотворна роля, освен тъй като увлече доста млади българи да гласоподават, само че и тъй като разруши сделките от преди изборите. Подготвяше се експертно държавно управление, което да бъде подкрепено от всички огромни партии в Народното събрание, като по този метод Бойко Борисов щеше да резервира властта си. 

Като показателно за схемата, показах и държанието на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Преди парламентарните избори Нинова отхвърли да поддържа Румен Радев за втори президентски мандат и по този метод го трансформира в пленник в сделките. Може би това е една от аргументите за загубата на Българска социалистическа партия в неделя. Президентът сподели, че е против статуквото, а държанието на Корнелия Нинова даде учредения на българските гласоподаватели за подозрения, че Българска социалистическа партия не е действителна опция ", написа Елена Йончева на страницата си във Facebook.

По въпроса за резултата на Българска социалистическа партия тя разяснява следното:
" Левите хора не заслужават този удар, само че резултатът в известна степен беше предстоящ. Според мен има късмет за партията, в случай че стартира прям спор за това, което се случва в Българска социалистическа партия. Защо Изпълнителното бюро подава оставка, а ръководителят не носи отговорност за този ужасяващ неуспех? Корнелия Нинова е водач на партията от повече от четири години. В първото й изказване след изборите, стана ясно, че тя търси аргументите отвън себе си и няма даже намек за самооценка.

Ако Българска социалистическа партия продължава да се управлява по този метод, и след три месеца има нови избори, резултатът ще е още по-лош. По време на изявлението означих някои от пропуснатите благоприятни условия от опозиционната партия през последните месеци – не беше в основата на митингите през лятото на предходната година, не напусна Народното събрание, не изрази позиция по скандалните аудиозаписи на Бойко Борисов, нито за къщата в Барселона, не продължи борбата с корупцията в строителството на пътища и автомагистрали.

Българска социалистическа партия освен не употребява опцията да изясни в България унищожителната рецензия, която ръководството на ГЕРБ получи с резолюцията за върховенството на закона, гласувана в Европейския парламент по наша самодейност, само че Корнелия Нинова даже повтори подправената теза на Бойко Борисов, че в документа се приказва за македонско малцинство. Това беше поразително. Не мога да схвана този метод. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР