Кадис се завърна в Ла Лига след пауза от 15

...
Кадис се завърна в Ла Лига след пауза от 15
Коментари Харесай

15 години по-късно: Кадис отново е в Ла Лига

Кадис се завърна в Ла Лига след пауза от 15 години. Това стана без игра, с помощта на резултатите от мачовете на съперниците на отбора на Алваро Сервера. Днес Сарагоса отстъпи с 2:4 вкъщи на Овиедо и два кръга преди края Кадис няма по какъв начин да бъде преместен от едно от първите две места в класирането.

В събота тимът от Андалусия загуби на личен терен от Фуенлабрада (0:1), само че вторият в таблицата Уеска се препъна против към този момент изпадналия Сантандер, а директната промоция бе обезпечена от провалянето на Сарагоса. Кадис има със 7 точки повече от арагонци, които са в доста неприятна форма, само че към момента се надяват да завоюват втората директна квота за елита, към която се стремят още Уеска, Алмерия и Жирона.

Кадис игра в Ла Лига за последно през през 2005 година. Тогава тимът изпадна още в идващия сезон и дълго време не успяваше да заслужи място измежду най-хубавите.

В оставащите два кръга ще се реши освен кой ще придружи Кадис като непосредствено спечелил промоция, само че ще станат 4-те отбора, които ще играят в плейофите за последното вкантно място за елита на испанския футбол. В третото равнище ще изпаднат още два отбора с изключение на Екстрамадура и Стантандер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР