Кадилак от началото на 50-те години на миналия ХХ век

...
Кадилак от началото на 50-те години на миналия ХХ век
Коментари Харесай

Розово чудо на Елвис Пресли изненадващо се появи в Елхово

Кадилак от началото на 50-те години на предишния ХХ век от две години украсява входа на хотел „ Колхида “ в граничното градче Елхово. Возилото е боядисано в розово, съгласно локалните моторът му е с 375 конски сили мощ.


Снимка: Христо Христов Кадилакът легенда на Елвис
украсява от две години хотел „ Колхида “ в Елхово

Собственост е на съветски предприемач, с чиято поддръжка бил възобновен хотелският комплекс след близо 20-годишно занемаряване.

Местните са безапелационни, че автомобилът е бил благосъстоятелност на Краля на рока Елвис Пресли, който го закупил до момента в който карал военната си работа в тогавашната Федерална Република Германия. Той бил продаден на търг през 90-те години и поредно минал през няколко ръце, до момента в който станал владеене на руснака, написа в. Монитор.

Двойка от България стана част от забавен план или по какъв начин наподобява Lexus с пробег от 1,5 милиона километра (ВИДЕО)

Неофициално се споделя, че през март 1955 година Елвис купил на остаряло първия си розов кадилак, с цел да вози групата си " The Blue Moon Boys ". Три месеца по-късно след щета на пътя, колата се запалила и изгоряла.Малко по-късно Елвис поръчал втория, като държал нюанса на цвета да бъде копие на остарелия. Затова цветът бил изработен особено по усета на Краля на рока. Той подарил тази кола на майка си Гладис.
Елвис бил буен обожател на тази марка и събрал цяла сбирка от нея. Голяма част от колите обаче подарявал на другари.

Моделът на елховската атракция е Cadillac Eldorado от 1958 година, някои от частите са сменени с чаркове от съветски камион ЗИЛ. Има климатик, моторът е 8-цилиндров V-образен, салонът е облицован с телешки бокс, с цел да измине 100 километра са потребни 25 л бензин.

Хотел „ Колхида “ в Елхово е отворил вратите си тъкмо преди 4 десетилетия, за 9 септември 1978 година, първи негови посетители са били футболистите на „ Локомотив “- Пловдив отпред с Христо Бонев-Зума, които играли мач с локалния „ Стефан Караджа “, напомнят жителите на градчето. През годините там са спали Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов и други звезди на родната сцена, а в ресторанта със същото име са били баловете на най-малко 20 випуска от тукашната гимназия.Затворили го сякаш за малко през 1990-а, лентата прерязали още веднъж през 2016-а, когато пред входа му застопорили и кадилака – легенда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР