Кадифения глас на България, Васил Петров тръгва отново на симфонично

...
Кадифения глас на България, Васил Петров тръгва отново на симфонично
Коментари Харесай

Васил Петров като вселена от възможности в концертите SymphoNY way – стартира на 9 август от Свети Влас

Кадифения глас на България, Васил Петров потегля още веднъж на симфонично турне с осем концерта.

Започва на 9 август от Свети Влас на сцената на Амфитеатър Арена от 21:00ч. Следващите дати са 10 август на открита сцена в Парка на с. Марян, Община Елена по покана на читалище Наука-1900. На 15 август е в Кърджали в двора на Регионалния исторически музей, 16 август в Казанлък в Алиолувата къща, 17 август в Пазарджик на сцената на трагичен спектакъл „ К. Величков “, в София е на 11 Септември на сцената на Парк-театър „ Борисова градина “, на 16 Септември е в Благоевград в зала „ Яворов и на 17 септември в Разлог.

Заедно с Врачанска филхармония и диригент Христо Павлов, Васил Петров показва негови тълкования на международни шлагери от разнообразни жанрове – от рок, през поп, джаз и боса нова стандарти до кино тематики и класика. Тази година той още веднъж сервира изненади в програмата „ Симфоничен метод “, като прибавя няколко нови заглавия, като „ I was made for Loving you ” на групата Кис, която самия Петров аранжира за симфоничен оркестър. В програмата ще извърши и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “LOVE SONGS Vol.1 ”.

Изумителната солистка, цигуларката Зорница Иларионова гостува в продукцията. Тя е един от най-популярните ни цигулари на новото време, носителка на редица интернационалните награди и показва достoйно страната ни на влиятелни музикални и международни подиуми. През 2015 година е удостоена с „ Кристална лира “ от СБМТД, а през 2019-та година получава два наградата за „ Музикант на годината “ – едната премията е за “Активна креативна активност ” и другата за “Ансамбъл на годината ” дружно с пианистката Мартина Табакова. Като притежател на Гран при от състезанието „Музиката и земята“ цигуларката направи дебюта си в емисията „Франс Мюзик“ на Френското радио, в която се показват лауреати от интернационалните състезания. А като победител в състезанието „Суна Кан“ в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир, концертира и в Дубай с Калинградски симфоничен оркестър.Скоро цигуларката получи следващата премия от интернационалния конкурс за цигулари „ Рудолф Кройцер “ в Белгия, както и други влиятелни награди от интернационалните състезания от Англия, Русия и Италия в последните месеци.

С приканващия тон на цигулката й, Васил Петров извършва тематики на Бийтълс, Синатра и френски класики взаимно с оркестъра. На сцената са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). В концертната стратегия SymphoNY way акцентът е върху взаимоотношението сред музикантите в разговор с жанрове и столетия. Васил Петров моделира безконечните класики – Yesterday, Soldier of Fortune, I was made for Lovin ‘you, Something, Fragile, Michelle, Smile, Списъка на Шиндлер, Love story, The girl from Ipanema, My Way, New York, Strangers in the night, Can’t take my eyes of off you, Feelings, Killing me softly, които сплита посредством своите музикални възгледи и изразни средства в чисто нови музикални творби. Това е нова галактика от музикални благоприятни условия, сложени върху симфонично звучене и финеса, с които той ги интерпретира.

Билети от мрежата на и от касите на залите. За в допълнение информация на страницата на.

Медийни сътрудници на турнето SymphoNY way на Васил Петров са Радио 1 и БГ радио.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР