Кадър Владислав СтефановХората от Варна, които предизвикаха затварянето на ваксинационния

Кадър Владислав СтефановХората от Варна, които предизвикаха затварянето на ваксинационния ...

Николай Николов: Не сме нападали пункта за ваксинация, а мирно питахме дали имат разрешителниКадър Владислав Стефанов

Хората от Варна, които предизвикаха затварянето на ваксинационния пункт на входа на Морската, твърдят, че не са го нападали.

"Ние не сме нападнали ваксинациопнния пункт. Отидохме на място и попитахме съвсем мирно дали разполагат с необходимите разрешителни за тези ваксини, помолихме да ни ги предоставят, а те не ни ги предоставиха. Никой една лоша дума не е казал срещу медицинските служители. Не е имало агресия.", заяви адвокат Николай Николов, във връзка твърденията на Министерството на здравеопазването, че мобилният ваксинационният пункт във Варна е бил нападнат, предаде Морето.

Moreto.net припомня, група граждани от „Комитет за спасение“ изискаха от ваксиниращия екип на мобилния ваксинационен пункт на входа на морската градина във Варна разрешително за използване на лекарствения препарат, който прилагат. На място пристигна полиция, а след това ваксинационният пункт бе затворен.

След случая от Министерството на здравеопазването изпратиха официално становище, в което се казва, че група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация, а медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

"Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19.", гласи още част от позицията на здравното министерство.

Пред медиите Дочка Михайлова, директорът на РЗИ-Варна, бе красноречива по случая: "Осъждам тяхното поведение защото те са възпрепятствали хората, които желаят да бъдат имунизирани да могат да го направят".

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg