Кадър Телевизия 7/8Иван Бакалов обяви интересно предположение за бъдещото Народно

Кадър Телевизия 7/8Иван Бакалов обяви интересно предположение за бъдещото Народно ...

Бакалов: Новият парламент може и да постигне прокурорско мнозинствоКадър Телевизия 7/8

Иван Бакалов обяви интересно предположение за бъдещото Народно събрание. "Новият парламент може да направи промени в Изборния кодекс, но може и да постигне прокурорско мнозинство - да поправи Закона за съдебната власт и да стигне до освобождаване на главния прокурор Иван Гешев". 

Това коментира журналистът Иван Бакалов. 

По думите му това е една от целите на "Изправи се! Мутри, вън!", която може да срещне разбиране от други партии.

Според него това може да доведе до много промени, независимо дали ще се състави правителство, ако се направи, преди да се разпусне парламентът.

В предаването "12+3" по БНР той коментира възможностите за излъчване на министерски съвет от 45-ото Народно събрание:

"Бойко Борисов е в положение на изолация, сам се постави в нея, това не е изолация срещу ГЕРБ, те сами стигнаха до там". 

Според него заявката на ГЕРБ да предложат правителство е "поправяне на грешката от 2013-а година", когато спечелиха изборите, но върнаха мандата за съставяне на кабинет.

Журналистът коментира тезата на премиера и лидер на ГЕРБ, че не можем да си позволим разходи за нови избори, като предложи да се оттегли:

"Като не можеш да си позволиш, оттегли се! В Западна Европа много хора като него, които са били три мандата, се оттеглят. Особено след всички корупционни скандали е задължително да се оттегли".

Бакалов подчерта, че аритметиката показва, че сборът от ГЕРБ и "Има такъв народ" е по-голям от 50% от депутатите в 45-ия парламент, всички други варианти ще включват поне три формации:

"Има политика, но има и аритметика. Едното може да изключи другото".

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg