Кадър Телевизия 7/8Иван Бакалов обяви интересно предположение за бъдещото Народно

...
Кадър Телевизия 7/8Иван Бакалов обяви интересно предположение за бъдещото Народно
Коментари Харесай

Бакалов: Новият парламент може и да постигне прокурорско мнозинство

Кадър Телевизия 7/8

Иван Бакалов разгласи забавно съмнение за бъдещото Народно заседание.  " Новият парламент може да направи промени в Изборния кодекс, само че може и да реализира прокурорско болшинство - да поправи Закона за правосъдната власт и да стигне до освобождение на основния прокурор Иван Гешев ".  

Това разяснява журналистът Иван Бакалов. 

По думите му това е една от задачите на " Изправи се! Мутри, вън! ", която може да срещне схващане от други партии.

Според него  това може да докара до доста промени , без значение дали ще се сформира държавно управление, в случай че се направи, преди да се разпусне Народното събрание.

В предаването " 12+3 " по БНР той разяснява опциите за лъчение на министерски съвет от 45-ото Народно заседание:

" Бойко Борисов е в състояние на изолираност, самичък се сложи в нея, това не е изолираност против ГЕРБ, те сами стигнаха до там ". 

Според него  поръчката на ГЕРБ да предложат правителство е " коригиране на грешката от 2013-а година " , когато завоюваха изборите, само че върнаха мандата за сформиране на кабинет.

Журналистът разяснява тезата на премиера и водач на ГЕРБ, че не можем да си позволим разноски за нови избори, като предложи да се отдръпна:

" Като не можеш да си позволиш, отдръпна се! В Западна Европа доста хора като него, които са били три мандата, се отдръпват.  Особено след всички корупционни кавги е наложително да се отдръпна ".

Бакалов акцентира, че аритметиката демонстрира, че  сборът от ГЕРБ и " ИТН " е по-голям от 50% от депутатите в 45-ия парламент, всички други разновидности ще включват най-малко три обединения :

" Има политика, само че има и аритметика.  Едното може да изключи другото ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР