Кадър Риа новостиВ анексирания от Русия Крим положението е апокалиптично

...
Кадър Риа новостиВ анексирания от Русия Крим положението е апокалиптично
Коментари Харесай

Апокалиптични кадри от Крим

Кадър Риа новости

В анексирания от Русия Крим ситуацията е апокалиптично поради проливните дъждове. 

В Ялта бе въведено бедствено състояние поради проливните дъждове. За една нощ в града падна месечната норма на превалявания. Реки излязоха от крайбрежията, центърът е наводнен, съобщи Риа Новости.

Транспортната система е парализирана. Изключено е водоснабдяването.

Военните са изпратени в Ялта за битка против неприятното време. Спасителите изтеглят жителите. Входът на града е затворен.



Главата на Крим Сергей Аксенов инспектира наводнените региони на Керч на моторна лодка, пише .
Кадрите, оповестени от канала Krym 24, демонстрират, че той е съпроводен от ръководителя на градската администрация Сергей Бороздин и ръководителя на районното министерство на изключителните обстановки Сергей Садаклиев. В същото време зад лодката плуват няколко души.

 

 

Според съветника на шефа на Крим Олег Крючков, тези хора са чиновници на Министерството на изключителните обстановки, които стигат до градската болница по този метод. Водите в мястото за снимане са дълбоки до гърдите, по-лесно е да плуваш, в сравнение с да вървиш, сподели той пред кореспонденти.

Аксьонов също разяснява обстановката.
" Тук на процедура плувахме. Водата е до коляното, панталоните, краката са мокри. Ако не до кръста, тогава водата е била по-висока от тази до коляното - такава обстановка ", сподели пред кореспонденти по телефона ръководителят на републиката

Силни превалявания продължиха цяла нощ в четвъртък в източната част на полуострова, през нощта в Керч и околните региони паднаха до един и половина превалявания (72 милиметра), дъждът продължава там. За следващ път (след първото наводняване на 7 юни) село Приозерное в региона на Керч беше наводнено, оповестиха за РИА Новости Кримският хидрометеорологичен център и ГУМЧС. Централните улици на Керч са наводнени вследствие на значителни превалявания и преливане на крайбрежията на река Мелек-Чесме, сподели Бороздин. 



 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР