Кадър Риа новостиВ анексирания от Русия Крим положението е апокалиптично

Кадър Риа новостиВ анексирания от Русия Крим положението е апокалиптично ...

Апокалиптични кадри от КримКадър Риа новости

В анексирания от Русия Крим положението е апокалиптично заради проливните дъждове. 

В Ялта бе въведено бедствено положение заради проливните дъждове. За една нощ в града падна месечната норма на валежи. Реки излязоха от бреговете, центърът е наводнен, предаде Риа Новости.

Транспортната система е парализирана. Изключено е водоснабдяването.

Военните са изпратени в Ялта за борба срещу лошото време. Спасителите евакуират жителите. Входът на града е затворен.Главата на Крим Сергей Аксенов инспектира наводнените райони на Керч на моторна лодка, пише .
Кадрите, публикувани от канала Krym 24, показват, че той е придружен от ръководителя на градската администрация Сергей Бороздин и ръководителя на регионалното министерство на извънредните ситуации Сергей Садаклиев. В същото време зад лодката плуват няколко души.

 

 

Според съветника на шефа на Крим Олег Крючков, тези хора са служители на Министерството на извънредните ситуации, които стигат до градската болница по този начин. Водите в мястото за заснемане са дълбоки до гърдите, по-лесно е да плуваш, отколкото да ходиш, каза той пред репортери.

Аксьонов също коментира ситуацията.
"Тук на практика плувахме. Водата е до коляното, панталоните, краката са мокри. Ако не до кръста, тогава водата е била по-висока от тази до коляното - такава ситуация", каза пред репортери по телефона председателят на републиката

Силни валежи продължиха цяла нощ в четвъртък в източната част на полуострова, през нощта в Керч и близките райони паднаха до един и половина валежи (72 милиметра), дъждът продължава там. За пореден път (след първото наводнение на 7 юни) село Приозерное в района на Керч беше наводнено, съобщиха за РИА Новости Кримският хидрометеорологичен център и ГУМЧС. Централните улици на Керч са наводнени в резултат на обилни валежи и преливане на бреговете на река Мелек-Чесме, каза Бороздин.  

 

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg