Кадър ПиксабейИзглежда между България и Сърбия напрежението се засилва в

...
Кадър ПиксабейИзглежда между България и Сърбия напрежението се засилва в
Коментари Харесай

Сърбия: България ни напълни с нелегални емигранти. Жалко, че не можем да пратим армията на границата

Кадър Пиксабей

Изглежда сред България и Сърбия напрежението се ускорява в последните месеци.

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин насочи тежки обвинявания против Европейския съюз и съобщи, че ”от България в Сърбия влизат най-вече незаконни мигранти ”.

" Бежанската рецесия умъртви европейската концепция за взаимност. Днес Европейски Съюз няма ясна позиция по въпроса какво желае да направи с тези хора. В Сърбия забележителен брой мигранти влизат от България. В РСМакедония те влизат от Гърция. С една дума - от Европейски Съюз през нас още веднъж в Европейски Съюз ", сподели Вулин в сръбския парламент.

" Сърбия не провокира бежанската рецесия и тук се задава въпросът, за какво хората бягат от Афганистан, Пакистан и други държавн, където Европейски Съюз и НАТО вложиха стотици милиарди за построяването на народна власт и да вземат решение по какъв начин хората ще живеят там ", съобщи той.

Той съобщи, че " Сърбия не може да изпраща армията си по границите, тъй като такива са европейските правила, а Сърбия върви по европейски път ".

" Когато става въпрос за ковид Австрия изпрати войската си по границата с Италия. И други страни изпратиха войски по границите си, само че това е свещеният европейски нарцисизъм. Ние не сме член на Европейски Съюз. Ние нямаме право да бъдем егоисти. Ние сме длъжни да бъдем великодушни и велики, само че не и тези, които са част от Европейски Съюз ", акцентира Вулин в отговора на депутатското запитване на Арпад Фремонд от Съюза на унгарците от Войводина.

Сръбският вътрешен министър похвали " унгарската политика, която пази личната си просвета и земя ".

Вулин още веднъж повтори, че " Сърбия няма да се трансформира в паркинг за мигранти, тъй като мигранти и бежанци не е едно и също ".

" Най-големи заслуги в битката против ковид и против бежанската рецесия има президента Александър Вучич. Вучич е единственият свободен водач на Балканите. Той е единственият, който може да каже истината както на Европейски Съюз, по този начин и на личния си народ. Вучич е популярен общественик. Без него да има стопански прогрес в Сърбия ", сподели още Александър Вулин, представен от БГНЕС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР