Кадър ПекселЗаради засиления административен натиск от страна на властите върху

...
Кадър ПекселЗаради засиления административен натиск от страна на властите върху
Коментари Харесай

ЕС въвежда закон за защита на медиите от властта, за да спаси демокрацията

Кадър Пексел

Заради засиления административен напън от страна на управляващите върху свободните медии Европейски Съюз ще вкара ограничения за отбраната им, с цел да подсигурява действието на демокрацията и свободната стопанска система.

Европейският съюз разисква нови дейности за отбрана на свободата на медиите. Това разгласи европейският комисар по прозрачността Вера Йоурова, представена от Юрактив.

Признава се, че още преди години европейските медии са почнали да отслабват стопански. Това може да докара до огромен политически напън.

Европейското законодателство преглежда медийните и издателски компании единствено като стопански индивид. За това и европейските представители имат лимитирани разновидности за деяние.

Така преди три години в унгарската Централноевропейска фондация за преса и медии се вляха близо петстотин близки до държавното управление в страната издания. Това стана без отплата за техните притежатели.

Разследването за защита на конкуренцията беше блокирано от държавното управление. Подготвя се нов акт, който би трябвало да предложи стратегия за отбрана на свободата на медиите и подсилване на управническите модели на публичните медии.

Очаква се страните да работят за отбрана на публицистите. Това е значимо за тяхната известност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР