Кадър от Пералнята + + + + от 5 Още

...
Кадър от Пералнята + + + + от 5 Още
Коментари Харесай

Кино: "Пералнята"

Кадър от " Пералнята "

+ + + + от 5
Още от същото: " Уолстрийт "
The Laundromat официално е за абсурда с " Досиетата от Панама " (Panama Papers) отпреди пет години, основан на документалната книга Secrecy World на Jake Bernstein, спечелила " Пулицър ". Фактически е за естествения човек (и неговия безмълвен вик) в един анормален свят, изваден от равновесие, плячкосан от по-силните и безскрупулните. Над този свят Стивън Содърбърг към този момент е работил ( " Трафик ", " Заразяване " ), отново законите на търсенето и предлагането са над тези на морала. Netflix демонстрираха кино лентата във Венеция, преди да го стартират по-късно есента. Имаше опит за прекъсването му с иск от засегнатата адвокатска фирма " Мосак/Фонсека ", който бе отритнат поради конституционната независимост на изложение.

Содърбърг употребява метода на " образователната пиеса " по Брехт, в която актьорите се обръщат непосредствено към фена. Вкарани сме в политическо кабаре с двама водещи с фракове и коктейлни чаши в ръка, Юрген (Гари Олдман) и Рамон (Антонио Бандерас). С цинична искреност те онагледяват концепцията за парите, от появяването им до днешното им " мръсно " съществуване в офшорни зони и кухи компании. Контрапункт са чистите намерения и упования на елементарния човек, обиден от схемите им. В случая една американска вдовица, заинатила се да стигне до виновника, " изял " застраховката на мъжа й. Мерил Стрийп с роля признание, разтърсваща и същинска.
Тя отваря една по една " черупките " на лъжата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Филмът е със същата структура на матрьошка, след последната остават празнина и деградация, алчността е изяла човешкото. Кротките и смирените, които сякаш " ще наследят Земята " (по библията), са (сме) прецаканите. Жанровете на обособените " уроци " са сред черен фарс, сапунка и крими. Нигерийски паралия е толкоз подкупен, че заплаща подкупи на жена си и щерка си. Съпруга на член на политбюро в Китай знае всичко за търговията с органи, преди сама да бъде погълната от системата. Накрая маските падат, Мерил Стрийп смъква грима и дегизацията (на двете си функции!) и заговаря с гласа на истината. А семействата на двамата елегантни разказвачи се оказват Мосак и Фонсека.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР