Кадър Новини.бг и БулфотоИзвънредна пресконференция на ИТН в Парламента.Г-н Христо

Кадър Новини.бг и БулфотоИзвънредна пресконференция на ИТН в Парламента.Г-н Христо ...

Тошко Йорданов: Министър Асен Василев е извършил кражбаКадър Новини.бг и Булфото

Извънредна пресконференция на ИТН в Парламента.

"Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова - явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори. Това каза председател на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на група, предаде Агенция "Фокус". Според него е неприемливо, че "Демократична България" е решила да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори.
Той попита и какви игри се играят в 46-ото Народно събрание. "Ние няма да играем по вашите правила", подчерта още Тошко Йорданов.

"Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции за намеса на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни реди тази декларация по инициирана от "Има такъв народ" среща тук в това Народно събрание политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на "Демократична България"", каза той и уточни, че на тази среща от "Демократична България" не са имали претенции към персоналния състав на Министерски съвет.

"Той посочи следните имена и това са министрите от действащия кабинет: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков заради тяхната експертиза и морална чистота. Дали това е така. Ето факти, които са публично известни.

Само факти. През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни болите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев.

Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпва конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата.

Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора той води част от програмистите и основава нова фирма, която също в нарушение на предишния договор, новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ.

Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извън съдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии", заяви още Тошко Йорданов.

"Протестните партии не трябва да се наричат протестни. Ние искаме промяна. Ние предлагаме кабинет. Ако отидем на избори вината е в тия две партии БСП и ДПС", посочи Тошко Йорданов.

"Съставът на кабинета е известен. От няколко дена питате как ще се случи. По единствения начин. Като изчакаме президента да връчи мандата и тогава ще оповестим имената. Предния път ни се обидихте, че го оповестихме публично. Сега не ви харесва другото. Става иди ми, дойде ми.", каза Филип Станев.

"За Асен Василев. Водихме разговори с него. Беше грозна интерпретацията му. Той пожела да бъде финансов министър. На въпроса Защо Защото искам да спра мръсните пари на ГЕРБ и ДПС. Ние казахме "Супер".

Казахме му, че ще го направим вицепремиер по еврофондовете. Той обаче настоя: "Аз искам да финансов министър. Тука ни светнаха няколко лампи.  Човек, който е откраднал интелектуална собственост няма как да е министър. 

 

 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg