Кадър Нова ТвВажен човек от кабинета обяви тревожна новина за

...
Кадър Нова ТвВажен човек от кабинета обяви тревожна новина за
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Срещаме доста твърд тон от Брюксел за европарите

Кадър Нова Тв

Важен човек от кабинета разгласи тревожна вест за България.

Силни ограничения в помощ на бизнеса в рецесията. В момента пандемичните ограничения не лимитират съществено бизнеса. Това счита служебният  заместник министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов . 

Той удостовери, че има основана работна група в държавното управление за справяне с паниките в енергетиката. Пеканов съобщи, че проблемите на бизнеса са разбираеми.

По тематиката с въглищните централи, вицепремиерът изясни, че се чуват " стряскащи " апели даже за излизане от Европейски Съюз, само че да се запазят тецовете. Пеканов настоя, че Европа върви към зелена сила и в един миг ще би трябвало да вземем ограничения. Той обаче сподели, че би трябвало да се ангажираме по какъв начин да се запазят работните места на хората. 

Пред Nova той разяснява и Плана за възобновяване, който към момента не е импортиран в Брюксел. Успокои обаче, че макар забавянето парите няма да се изгубят.

По думите на Пеканов в Европа има терзания, че ще създадем обещания, които няма да осъществим. Друга въпросителна е, че на власт е служебно държавно управление, а не постоянно. 

" Доста корав звук срещаме. Те очевидно не схващат, че е много необичайно, в случай че най-бедната страна не получи тези пари, когато най-вече се нуждае от това ", разяснява Пеканов. 

Преброяването

Скоро 2 милиона души ще се преброят онлайн. Пеканов прикани хората да се записват. Преброяването е удължено с още една седмица.

" Обадете се и помогнете на всички, които не могат да го създадат сами. Физическото броене стартира в този момент. Ние имаме потребност от цялостната картина за популацията ", съобщи още министърът.

Битката в политиката

Той отговори на рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че смяна няма, а единствено покачване на тока. 

" Аз постоянно съм ценял характерните информационни похвати на някогашния министър председател ", сподели вицепремиерът и вметна, че такова говорене ще продължи предвид на предизборната акция.

Междувременно Пеканов призна, че не е имал покана да се причисли към плана на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ". 

Той не има намерение да остане в дейната политика, а счита да се върне към академичната си активност, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР