Кадър Нова ТвСилен човек в ДПС взриви политиката със смела

...
Кадър Нова ТвСилен човек в ДПС взриви политиката със смела
Коментари Харесай

Цонев: Партиите на промяната няма да имат 121 депутата, толкова ще съберат ГЕРБ, БСП и ДПС

Кадър Нова Тв

Силен човек в Движение за права и свободи взриви политиката със смела прогноза за резултатите от изборите.

За следващ път Йордан Цонев потвърди, че ДПС не приема наложените от Съединени американски щати наказания по закона " Магнитски ". В листата с изключение на Васил Божков попадна някогашният народен представител Делян Пеевски. 

" Байдън не си е поставил подписа под глобите. Европа не може да одобри това, тъй като е интервенция на непознато законодателство в европейското ", разяснява Цонев пред Nova. 

Той настоя, че ДПС все още чака да види " доказателствата и дали не е скалъпено ".

" Дотогава ние твърдим това и стоим зад Пеевски ", безапелационен бе зам.-председателят на ДПС.

Той заяви, че водачът на партията Мустафа Карадайъ ще има срещи в Брюксел, в това число и с Марк Рюте, на които ще изложи тезите на ДПС относно глобите " Магнитски ". 

Йордан Цонев направи коментар и по отношение на политическата рецесия и предварителните парламентарни избори. От думите му стана ясно, че той не вижда опасност от плана на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме напред ". Каза, че " партиите на смяната " няма да имат 121 депутата. 

" Знаете,че в този парламент – всеки описа какво ли не. Хората ни пращат в Народното събрание не с цел да се обичаме и да се харесваме, а с цел да водим разговор. Диалог, който не се състоя в два Народното събрание ”, съобщи Цонев.

" Видяхме най-грозното лице на партийната политика` ", настоя още той.

Междувременно Цонев допуска, че при нова рецесия партиите на статуквото ще създадат ръководство, с цел да се спре рецесията в страната.  Цонев акцентира, че ДПС е за разговор и за стратегия, към която да се обединят обединенията в името на развиването на българия. Той си показва реформаторско болшинство без разграничителни линии. 

На въпрос всички партии ли включва това, Цонев сподели:

Който може, който може да направи тези промени, от които има потребност страната. Всички не може, несъмнено!

На финала Цонев направи любопитна прогноза:

" Да ви кажа ли моята прогноза 121 няма да съберат ( " партиите на смяната, бел. ред.), тъй като от сондажите, които виждам, ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121 ".

На уточняващ въпрос от водещите в утринния блок на Nova дали това значи опит за сформиране на държавно управление, Цонев сподели: " А какво да вършим друго - да блъскаме страната в рецесията, в която се намира сега, още по-дълбоко, щото по този начин желае президентът? ", написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР