Кадър Нова ТвСилен човек в ДПС взриви политиката със смела

Кадър Нова ТвСилен човек в ДПС взриви политиката със смела ...

Цонев: Партиите на промяната няма да имат 121 депутата, толкова ще съберат ГЕРБ, БСП и ДПСКадър Нова Тв

Силен човек в ДПС взриви политиката със смела прогноза за резултатите от изборите.

За пореден път Йордан Цонев потвърди, че ДПС не приема наложените от САЩ санкции по закона "Магнитски". В списъка освен Васил Божков попадна бившият депутат Делян Пеевски. 

"Байдън не си е сложил подписа под санкциите. Европа не може да приеме това, защото е намеса на чуждо законодателство в европейското", коментира Цонев пред Nova. 

Той настоя, че ДПС все още очаква да види "доказателствата и дали не е скалъпено".

"Дотогава ние твърдим това и стоим зад Пеевски", категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Той съобщи, че лидерът на партията Мустафа Карадайъ ще има срещи в Брюксел, включително и с Марк Рюте, на които ще изложи тезите на ДПС относно санкциите "Магнитски". 

Йордан Цонев направи коментар и относно политическата криза и предсрочните парламентарни избори. От думите му стана ясно, че той не вижда заплаха от проекта на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме напред". Каза, че "партиите на промяната" няма да имат 121 депутата. 

"Знаете,че в този парламент – всеки разказа какво ли не. Хората ни пращат в парламента не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента”, заяви Цонев.

"Видяхме най-грозното лице на партийната политика`", настоя още той.

Междувременно Цонев допуска, че при нова криза партиите на статуквото ще направят управление, за да се спре кризата в страната.  Цонев подчерта, че ДПС е за диалог и за програма, около която да се обединят формациите в името на развитието на българия. Той си представя реформаторско мнозинство без разделителни линии. 

На въпрос всички партии ли включва това, Цонев каза:

Който може, който може да направи тези реформи, от които има нужда страната. Всички не може, разбира се!

На финала Цонев направи любопитна прогноза:

"Да ви кажа ли моята прогноза 121 няма да съберат ("партиите на промяната, бел. ред.), защото от сондажите, които гледам, ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121".

На уточняващ въпрос от водещите в сутрешния блок на Nova дали това означава опит за съставяне на правителство, Цонев каза: "А какво да правим друго - да блъскаме страната в кризата, в която се намира в момента, още по-дълбоко, щото така иска президентът?", пише Novini.bg.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg