Кадър Нова твОбщинските съветници от Ветово проведоха заседание на пътя

...
Кадър Нова твОбщинските съветници от Ветово проведоха заседание на пътя
Коментари Харесай

Общински съветници заседават на пътя Русе-Разград

Кадър Нова тв

Общинските съветници от Ветово организираха съвещание на пътя Русе-Разград.

Това е следващ митинг поради положението на пътищата в общината. Лошото положение на пътната мрежа е проблем както за жителите, по този начин и за колите за спешна помощ и бизнеса. Линейките от болничното заведение в Кубрат поемат сигнали само за доста незабавни случаи, а бизнесът има огромни загуби, тъй като снабдители на материали и артикули отхвърлят да пътуват по тези пътища, заяви Нова тв.

Пътят сред Ветово и Глоджево е на повече от 30 години и в никакъв случай не е ремонтиран главно. Това е повода ръководителят на Общинския съвет във Ветово да събере намерено, протестно заседание общинските съветници.

„ Целта на нашия митинг и да го изразим, заседавайки на републиканския път беше да притеглим вниманието на виновните институции, които в продължение на години  не обръщат внимание на положението на републиканската пътна мрежа на територията на Община Ветово ”, сподели ръководителят на Общинския съвет във Ветово доктор Мехмед Мехмед.

В общината живеят над 15 хиляди души и са регистрирани повече от 73 хиляди автомобила.

„ Хората пътуват мъчно, дават много средства за ремонт на коли ”, изясни доктор Мехмед.

От Пътната  организация са оповестили, че 8-километровият път от Глоджево до Ветово ще бъде ремонтиран до края на седмицата, само че единствено с кърпежи. Затова ще бъдат отпуснати над 140 хиляди лева. 

„ Основен ремонт на този път Глоджево-Кубрат доколкото разбрах не се планува да се направи идната година. Предвижда се да  се направи главен ремонт на част от пътя Червена вода – Семерджиево - Ветово – Асеново ”, изясни доктор Мехмед.

Протестът на общинските съветници няма да спре до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени, заяви председателят на Общинския съвет във Ветово. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР