кадър Нова твВсичко зависи от индивидуалната чувствителност на всеки отделен

...
кадър Нова твВсичко зависи от индивидуалната чувствителност на всеки отделен
Коментари Харесай

Здравният министър: 672 медицински лица са ваксинирани днес

кадър Нова тв

" Всичко зависи от самостоятелната сензитивност на всеки обособен човек, от неговата реактивност и готовността да имунната системата да се оправи с имуногена, вкаран в тялото посредством ваксина. Нито един от предстоящите реакции не срещнах, усещам се добре ", сподели той в предаването " 120 минути " по bTV.

Ангелов сподели още, че няма промени, които да следи, в това число на мястото на убождането липсва болежка, съобщи .

Министърът посочи, че няма проблем хората да се имунизират и с противогрипна ваксина, и с ваксина против COVID-19, тъй като двете са съвместими.

По думите му искащите да се имунизират се усилват с всеки минал ден.

" Което значи, че разсъдъкът почва да надвива над страстите, страхът отстъпва пред вярата, тъй като хората схващат, че това е единственото избавление, с цел да се върнем към естествения метод на живот ", изясни проф. Ангелов, като добави, че ще упорства всяка от компаниите производители да даде отговори на въпросите на българските жители. 

" Постарахме се да подсигуряваме целия път на доставка на имунизациите, както и температурния режим на доставка. Камионът, с който бяха доставени имунизациите, поддържа същата температура като камиона, с който те бяха доставени в Европа. Под никаква форма не намирам шегите за уместни, в противен случай - те разколебават и се допират до страховете до доста български жители ", сподели здравният министър по отношение на доставката на имунизациите у нас с камион за кренвирши.

Следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата " Пфайзер " и количествата ще отидат непосредствено в специфичните фризери на виновните здравни инспекции в страната.

Той чака до края на 2021 година да завърши имунизационната акция и да бъде обхванато 70% от българското общество.

Само през днешния ден против COVID-19 са се ваксинирали общо 672 медицински лица -  267 души в София, още 280 в Пловдив, а в Бургас хората с сложена ваксина са 125.

Ваксинацията продължава идващите дни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР