Кадър: Нова телевизияПолитологът Димитър Аврамов коментира скандалите между говорителя на

...
Кадър: Нова телевизияПолитологът Димитър Аврамов коментира скандалите между говорителя на
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Да строиш празни стадиони на места без млади хора е модел на управление на държавата в последните 10-12 г.

Кадър: " Нова телевизия "

Политологът Димитър Аврамов разяснява свадите сред представителя на служебното държавно управление Антон Кутев и спортното министерство. 

" Ако потегли да приказвам какво се случва в областта на спорта, няма да ми стигнат три излъчвания. Трябва бъда доста съответен, а аз не съм квалифициран за това. Това, което се случва в спортната сфера - строителството на празни игрища в селища, в които няма младежи, и по този начин нататък, е емблема на метода на ръководство на страната през последните 10-12 години. А точно - наливане на финансови средства и запаси тук-там, където няма никаква нужда от него, овластяване на кръгове, на обръчи от организации и в последна сметка източване на виталната сила на обществото. По този метод на ръководство не остават пари за най-важните потребности - обучение, възрастни хора, опазване на здравето и обществени действия ", сподели той.

" Медиите би трябвало да питат, обществото да е самоуверено, тъй като някогашната политическа власт има мускули в лицето на организации, федерации, бойни клубове, които могат да правят принуда. Обществото ни се намира в неповторим миг, в който дружно може да промени този модел. Изпуснем ли го, един по един ще изгубим борбата ", разяснява още Аврамов.

Той даде мнението си и за идните избори: " Позицията на дълго управлявали постоянно е дискомфортна. Те нормално не мога да стартират нов политически публичен ред, който да е съответен на това, което желаят хората, а повтарят какво са правили през годините. Линиите на държанието са ясни още от предходните избори. Линията на държание на ГЕРБ е " всичко отвън нас е неприятно ". Те са в отбранителна позиция, пробват да се влиза в спор със служебното държавно управление. Това е несъответстваща тактичност. Това, че ГЕРБ привиждат конкурент в Румен Радев е психо-политически проблем за тях ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР