Кадър Канал 3Днес парламентът ще гласува внесения от БСП вот

...
Кадър Канал 3Днес парламентът ще гласува внесения от БСП вот
Коментари Харесай

Гледайте на живо гласуването на вота на недоверие

Кадър Канал 3

Днес Народното събрание ще гласоподава импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против държавното управление на Бойко Борисов, от 9:15 ч.  Канал 3 стартира да излъчва онлайн  събитията от Народното събрание. Вотът беше импортиран в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха претекстовете му.

С кворум от 156 народни представители стартира пленарното съвещание, в което ще се гласоподава вотът на съмнение. В зала участват и министри от кабинета " Борисов " 3.

Това ще е четвъртият избор на съмнение на опозицията против кабинета „ Борисов “ 3 като този път той е на тематика " Провал в политиката по околната среда и водите ". Предишните три бяха за неуспех в битката с корупцията, опазване на здравето, сигурност, само че не съумяха да минат.

До момента Българска социалистическа партия е получила поддръжка само от Движение за права и свободи. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, само че с цел да бъде сполучлив вотът, за него би трябвало да гласоподават 121 депутати. От Движение за права и свободи обявиха, че ще поддържат вота на социалистите с претекста, че Движението е уверено във вредата, която ръководещото болшинство нанася на демокрацията, само че и на живота и здравето на всички български жители.

От " Атака " оповестиха, че ще решат дали да поддържат вота по време на гласуването му. " Воля " към момента не са декларирали твърда позиция дали ще поддържат документа.

От Българска социалистическа партия мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна заплаха това число да пораства. Лидерът на соцпартията Нинова предложи като опция " една цялостна визия за развиване на зелена стопанска система, зелени градове и съответни ограничения във всяка от трите области – нечистия въздух, боклуците и решаването на казуса с ръководството на водните запаси на България.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Георги Марков разгласи по време на дебатите претенции от Българска социалистическа партия избор като " Пир по време на чума “. " Вие през днешния ден загубихте изборите 2021, тъй като не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, дружно да решим едно злополучие ", сподели от трибуната Марков към социалистите.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР