Кадър: ИнстаграмСъстоянието на Марк Кюабн, който участва като инвеститор в

...
Кадър: ИнстаграмСъстоянието на Марк Кюабн, който участва като инвеститор в
Коментари Харесай

Милиардер: Спрях да се опитвам да печеля възможно най-много пари

Кадър: Инстаграм

Състоянието на Марк Кюабн, който взе участие като вложител в телевизионното риалити предаване Shark Tank и е притежател на тима от НБА Далас Маверикс, се прави оценка на 4.1 милиарда $, съгласно Forbes, представен от profit.bg.

А това е задоволително за него, споделя Кюбан. Той към този момент има друга цел.

“Спрях да се пробвам просто да спечелвам колкото се може повече пари преди доста време, ” споделя Кюбан неотдавна в изявление.

“Имам задоволително пари. Вече оценявам времето си доста повече от идващия си $. ”

Кюбан твърди, че смяната в метода му на мислене стартира, когато става несъмнено богат: той и Тод Уагнър продават стрийминг услугата Broadcast.com, която съосновават, на Yahoo за 5.7 млрд $ в брой и акции през 1999 година

“Когато продадохме Broadcast.com, цената на акциите беше много висока, а по-късно даже набъбна още, ” спомня си Кюбан.

След това той осъзнава, че в живота има и други неща, които са също толкоз значими.

“Казвах си: " От какъв брой пари нуждая се? Просто нямам потребност от повече пари, ” споделя Кюбан, представен от CNBC.

Това е по този начин, тъй като парите в действителност не купуват благополучие, съгласно него.

“Парите ти купуват комфорт. Парите ти купуват крепко успокоение в някои аспекти. Парите отстраняват огромна част от напрежението от това да плащаш сметки, само че не те вършат благополучен, ” споделя Кюбан. “Бях благополучен и когато нямах пари. Ако си бил трагичен и когато си бил опустошен, парите няма да трансформират това. ”

“Ако си бил благополучен, живеейки от заплата до заплата и внезапно постигнеш огромни триумфи, в случай че си задоволително интелигентен, ще си живееш живота даже още повече. Точно това се случи с мен. ”

Освен неналичието на стрес, Кюбан сподели, че най-голямата изгода от това да имаш толкоз огромно благосъстояние е да можеш „ да правиш нещата, които ти печелят време. ”

“Мога да направя по този начин, че нещата да се случват по-бързо, като заплащам малко повече, ” изяснява той. “А това е значимо, тъй като времето е единственият актив, който не можеш да притежаваш, да купиш или да си върнеш. ”

Това е и повода, заради която първият огромен разход на Кюбан е частен аероплан и заради която сега се е фокусирал върху системата на опазването на здравето в Съединени американски щати.

„ Трябва да подобрим здравето на хората. Ако хората са по-здрави, те използват по-малко здравни услуги, до момента в който не остареят. ”

След като се съветва с икономисти, специалисти от промишлеността и политици, той основава компания във фармацевтичния бранш, “защото в системата има доста неефикасни неща. Не ми пука дали ще печеля пари. Просто желая в даден миг да погледна обратно и да кажа " OK, не прецаках нещата. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР