Кадър: Инстаграм, Криcтинa Тимaнoвcкaя Пред Би Би Си Тимановская заяви, че

Кадър: Инстаграм, Криcтинa Тимaнoвcкaя Пред Би Би Си Тимановская заяви, че ...

Лекоатлетката от Беларус Кристина Тимановска пристигна в Полша, след като преди дни поиска убежищеКадър: "Инстаграм", Криcтинa Тимaнoвcкaя 

Пред Би Би Си Тимановская заяви, че действията й не са политически протест и не предава страната си, а в случая става въпрос за грешки, допуснати от беларуски служители на Олимпиадата.

Тимановска потърси закрила по време на Олимпиадата в Токио като се оплака, че  е имало опитали да я откарат на летището против волята й след като публично е разкритикувала треньорите си за това, че са я включили в бягане, без да я уведомят.

Състезателката получи полска хуманитарна виза, но в последния момент промени решението си. Така вместо на самолета за Варшава, се качи на този за Виена, където беше посрещната от заместник-министъра на околната среда Магнус Брунер, предава БНР.  Брунер обясни пред журналисти, че промяната се е наложила заради причини, свързани със сигурността на Тимановска и по-късно тя беше качена на друг самолет за полската столица. 

Съпругът й избяга от Беларус в Украйна. Впоследствие полските власти съобщиха, че той също е получил хуманитарна виза.

От Международния олимпийски комитет заявиха, че ще разследват отбора на Беларус.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg