Кадър: Инстаграм, Криcтинa Тимaнoвcкaя Пред Би Би Си Тимановская заяви, че

...
Кадър: Инстаграм, Криcтинa Тимaнoвcкaя Пред Би Би Си Тимановская заяви, че
Коментари Харесай

Лекоатлетката от Беларус Кристина Тимановска пристигна в Полша, след като преди дни поиска убежище

Кадър: " Инстаграм ", Криcтинa Тимaнoвcкaя 

Пред Би Би Си Тимановская съобщи, че дейностите й не са политически митинг и не предава страната си, а в тази ситуация става въпрос за неточности, позволени от беларуски чиновници на Олимпиадата.

Тимановска потърси протекция по време на Олимпиадата в Токио като се оплака, че  е имало пробвали да я откарат на летището срещу волята й откакто обществено е разкритикувала треньорите си за това, че са я присъединили в тичане, без да я уведомят.

Състезателката получи полска филантропична виза, само че в последния миг промени решението си. Така вместо на самолета за Варшава, се качи на този за Виена, където беше посрещната от заместник-министъра на околната среда Магнус Брунер, предава БНР.  Брунер изясни пред публицисти, че смяната се е наложила поради аргументи, свързани със сигурността на Тимановска и по-късно тя беше качена на различен аероплан за полската столица. 

Съпругът й избяга от Беларус в Украйна. Впоследствие полските управляващи оповестиха, че той също е получил филантропична виза.

От Международния олимпийски комитет обявиха, че ще проверяват тима на Беларус.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР