кадър и видео: Нова твПо думите й новите щамове показват непредвидимостта

...
кадър и видео: Нова твПо думите й новите щамове показват непредвидимостта
Коментари Харесай

Доктор Мариана Мурджева: „Комбинации между две ваксини не трябва да бъдат правен

кадър и видео: Нова тв

По думите й новите варианти демонстрират непредвидимостта на вируса.

" Одобрените досега ваксини са ефикасни ", счита тя.

„ Важно е да се съблюдават противоепидемичните ограничения – най-много от тези, които не желаят да се имунизират ", безапелационен е специалистът



„ Притеснително е, че заболелите от COVID-19 за последното денонощие са над 3 хиляди души. Това изрично демонстрира, че страната ни е в една трета вълна на епидемията ”. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” клиничният имунолог проф. доктор Мариана Мурджева от Националния имунизационен щаб.

По думите й новите варианти на ковид демонстрират непредвидимостта на вируса и сериозността на ограниченията, които би трябвало да се вземат – с изключение на имунизирането, което е в ход освен в страната, само че и в други страни по света. „ Важно е да се съблюдават противоепидемичните ограничения – най-много от тези, които не желаят да се имунизират или не могат да го създадат по здравословни аргументи ”, безапелационна е тя.

Според нея утвърдените досега ваксини са ефикасни против новите варианти на COVID-19. „ Ваксината на AstraZeneca не е рискова за използване при хора над 55-годишна възраст ”, уточни професор Мурджева. Клиничният имунолог добави, че комбинации сред две ваксини не би трябвало да бъдат правени и би трябвало да се съблюдават предписанията на фирмите производители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР