Кадър и видео България Он ЕърНапрежението между Русия и Украйна

...
Кадър и видео България Он ЕърНапрежението между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Има убит войник на границата между Русия и Украйна

Кадър и видео " България Он Еър "

Напрежението сред Русия и Украйна ескалира. Киев заяви, че в неделя е бил погубен боец, а различен е тежко ранен, след артилерийски огън от съветски сепаратисти в източния район Донбас. 

Стотици военни и тежки бойни машини - такава е гледката от двете страни на руско-украинската граница в източния район Донбас.

Напрежението в конфликтната точка доближи нов връх, след като  Киев упрекна Москва в разполагането на стотици бойци близо границата и отговори с ответна реакция

" Половината украински военни сили са на бойна позиция. Вчера разположиха обособената мотопехотна бригада на десен бранш. От своя страна Русия е разположила, съгласно едни източници, 50 батальонни тактически групи, съгласно други - 23. Но даже 23 са прекомерно огромна мощ ", разяснява политическият анализатор доцент Валентин Вацев.

Въоръженият спор в Донбас избухна през 2014 година. Оттогава украинската войска и сепаратистите в източния район, подкрепяни от Москва, влизат в конфликти неколкократно.  По данни на Вашингтон, сега военното наличие на Русия по границата е невиждано - най-голямото за последните 7 години. 

Според специалиста по интернационалните връзки Милен Керемедчиев, дейностите на Москва в Донбас припомнят на тези по време на руско-грузинската война.

" Русия употребява сюжет за основаване на буферни зони сред себе си и все по-нарастващото въздействие на НАТО  - най-много на Съединени американски щати. В момента Донецк и Луганск са доста значими зони. Ако се сътвори подобен вид самостоятелна зона под въздействието на Русия, дружно с Крим те биха основали доста огромен пояс за противопоставяне. Руските ползи ще бъдат по-защитени. От север до юг Русия се обкръжава с буферни зони и разполага от ден на ден част в своите крайни зони, тъй като има внезапно увеличение на интензивността на страните от НАТО ", съобщи за " България Он Еър " Керемедчиев.

Доц. Вацев вижда и друга причина за неочакваната ескалация. По думите му повода се крие в строителство на " Северен поток 2 ".

" Това значи, че Русия ще бъде предизвикана да навлиза по всякакъв начин в украинска територия, с цел да бъде в ролята на агресор.  Когато Европа признае Русия за агресор, това значи, че поддръжниците на " Северен поток 2 " в Германия ще би трябвало да замълчат  и той няма да бъде приключен ", добави той.

От Кремъл отхвърлиха да се готвят за военни действия  и обявиха, че напрежението е провокация от страна на Запада. Анализаторите обаче са единомислещи - и Русия, и Украйна са подготвени за огромна война.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР