Кадър Гугъл мапс, Весел ТракерНапрежението около Иран нараства.Отново има задържан

...
Кадър Гугъл мапс, Весел ТракерНапрежението около Иран нараства.Отново има задържан
Коментари Харесай

Напрежението расте. Иран задържа кораб на Южна Корея

Кадър Google мапс, Весел Тракер

Напрежението към Иран нараства.

Отново има арестуван непознат транспортен съд.

Преди година иранските военни задържаха английския танкер " Стена имперо ". Тогава Германия насочи предизвестие, че в случай че Иран продължи да задържа търговски кораби може да се стигне до война

Иранската държавна телевизия удостовери, че Техеран е виновен за задържането на южнокорейски петролен танкер в Ормузкия пролив. Корабът “МТ Ханкук Чеми ” е бил спрян от управляващите поради “замърсяване ” на водите в Персийския залив, след което контролът му е бил стихотворец от страна на Ислямската революционна армия, съобщи " Свободна Европа ".

Плавателният съд се е придвижвал от Саудитска Арабия до Обединените Арабски емирства.

Подобни задържания на танкери имаше и преди година, когато иранските сили краткотрайно бяха взели контрола върху два английски кораба. Тогава Техеран получи предизвестие, че при положение на ескалация може да се стигне и до война, а Великобритания образува задача за отбрана на плавателните съдове в Персийския залив.

Инцидентът идва в миг, в който напрежението в района още веднъж набъбна. От понеделник Иран официално обнови програмата си за обогатяване на уран до 20%, в нарушаване на подписаната през 2015 година нуклеарна договорка.

В Персийския залив беше оставен и американският самолетоносач “Нимиц ”. От Пентагона обясниха, че това се дължи на отправени закани против президента Доналд Тръмп и други представители на американските управляващи.

Преди дни се навърши и година от убийството на високопоставения ирански военачалник Касем Солеймани. Той беше погубен в резултат на офанзива с дронове от страна на американската войска. В отговор Иран нападна американски бази в Ирак и неволно смъкна украински пътнически самолет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР