Кадър: Господари на ефираЗа сериозен и системен тормоз сигнализира екипът

...
Кадър: Господари на ефираЗа сериозен и системен тормоз сигнализира екипът
Коментари Харесай

Господари на ефира сигнализира за системен тормоз срещу репортерка

Кадър: Господари на ефира

За сериозен и систематичен тормоз алармира екипът на “Господари на ефира ” против журналистката Виктория Симеонова. От предаването изпратиха сигнал до медиите. Тя е подложена на тормоз посредством телефонни позвънявания и очернящи изявления в група от интернет уеб сайтове, съобщи " Свободна Европа ".

Журналистката свързва акцията с поредност нейни проверяващи репортажи за компании, които нелегално дават финансови услуги. Пред камерата на “Господарите ” потърпевши настояват, че са били излъгани със съществени суми пари. Става дума за група от свързани компании, за които Комисията за финансов контрол (КФН) постоянно предизвестява жителите да внимават, тъй като те не са лицензирани да оферират финансови услуги.

Виктория Симеонова получава сигнали от хора, които настояват, че са излъгани с сред 10 000 и 166 000 лв.. Тя открива, че компаниите са свързани с “Глобал Маркетс ”, чийто лиценз беше лишен от КФН през 2015 година поради нарушавания.

През 2018 година Предаването “Господари на ефира ”, чийто правоприемник е уеб сайтът “Господарите ”, разкри връзки сред притежателите на “Глобал Маркетс ” и редица нови компании с сходна активност. Тогава прокуратурата заяви за формирани 5 досъдебни производства, напомнят публицистите.

Виктория Симеонова открива, че същите хора не престават да развиват активност под името “Гранд Спот Маркет ”. Фирмата е регистирана на един адрес с компания с сходно име - “Гранд Истърн Маркет ”, за която КФН предизвести в края на 2020 година, че се занимава с “финансови измами ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР